Horká griotka nás zahřeje v chladných večerech a udělá radost i na Vánoce
Griotka je sladký ovocný likér červené barvy, který se vyrábí z višní, cukru, alkoholu a koření. Likér je oblíbenou pochoutkou na dámských schůzkách; sladkokyselé višně, nasáklé alkoholem, jsou však báječnou dobrotou i do těsta.
Višně s peckami naložíme do alkoholu a po několika dnech až týdnech je slijeme do lahví. Další, slabší griotku připravíme zalitím scezených višní další várkou alkoholu. Nacucané višně zužitkujeme do moučníků nebo si na nich pochutnáme u televize.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak udělat horkou griotku
Nápoj je velice jednoduchý - připravíme ho jen z několika ingrediencí:
- 50 ml koupené či domácí griotky
- 150 ml vařící vody
- citron nebo citronová šťáva
Griotku nalijeme do sklenice, zalijeme ji vařící vodou a vložíme plátek citronu.
Namísto obyčejné vody zalijeme griotku ovocným třešňovým či višňovým čajem a nápoj ochutíme skořicí, hřebíčkem, popřípadě ho trochu dosladíme.
Pokud vás zajímá, jak se dělá domácí griotka, inspirujte se naším videem:
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře