Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chlebíčky jsou nejčastěji používaným pohoštěním, svačinou i večeří. Na krajíčky pokrájená veka se dá ozdobit vším, co máme doma. A pokud není veka, třeba se najde bageta nebo na šikmé plátky pokrájený rohlík.

Velikonoce hýří jasnými barvami nastávajícího jara a proto musí být obložené chlebíčky barevné, veselé, bohaté a chutné. Právě o velikonočních svátcích, kdy očekáváme koledníky a hosty, jsou chlebíčky tím pravým občerstvením.

Čím potřít krajíčky veky

Chlebíčky se nejčastěji potírají máslem, taveným sýrem i paštikou, což je ten nejjednodušší způsob přípravy. Velmi oblíbený je bramborový salát nebo bramborová pomazánka - majonéza totiž dodá chlebíčkům chuť, vláčnost a sytost. Předem připravené nebo koupené pomazánky nemusí být složité, ale vypadají luxusně - ať jsou masové, zeleninové, rybí nebo sýrové.

Čím obložit chlebíčky

Klasické chlebíčky se ozdobně obkládají šunkou, slaninou, uzeninami, klobáskami, natvrdo vařenými vejci, kyselou okurkou, kouskem papriky, sýrem a petrželkou. Můžeme použít zbytky pečeného masa, míchaná vejce, lososa, tuňáka, mozzarellu, kousky zeleniny, olivy, cibulky - fantazii se meze nekladou. Nezapomeneme na zelené bylinky, které navodí strávníkům jarní náladu.

Pokud mají být chlebíčky dekorací na svátečním stole, vyzkoušejme je ozdobit tak, aby byly lákavé nejen vůní a chutí, ale i na pohled.
 
Pokud nemusíte kupovanou veku nebo ji před svátky neseženete, není nic jednoduššího než si upéct veku vlastní, třeba podle našeho videa:

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář