Domácí griotka 2

Svetlana Kuchařka:

Doba přípravy: 6 týdnů PT838H59M cca 2litry Nápoje 16 názorů

58

Suroviny

višně
cukr
1 l vína
1/2 l rumu
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do 4-litrové zavařovací sklenice skládáme postupně vrstvy višní, prosypáváme cukrem.

  2. Po naplnění sklenice, zalejeme všechno vínem (stačí i málo kvalitní) a necháme 6 týdnů na teplém místě.

  3. Po šesti týdnech scedíme přes plátno, přilejeme rum a dáme do lahví.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Domácí griotka 2

  • Svetlana Svetlana(autorka receptu)

    moni jo, zvlášť když uvážíš, že jsme to dělali nějak v červnu, to už byli tropy a u nás ve sklepě nějak snad ještě víc :-)):-)):-))

    Odpovědět

  • monikaK monikaK

    Svetlana:to jsme na tom stejně - první láhev - to ti snad byly tropy :-O:-8:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Svetlana:;-):yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Svetlana Svetlana(autorka receptu)

    moniko, ono záleží na relativní vlhkosti vzduchu :-D:-D:-D, my máme doma hoooodně suchý vzduch, takže se rychle nějak vypařuje :-D:-D:-D

    Odpovědět

  • monikaK monikaK

    už mám v lahvích a je to dobrotka:yes:-uvidím,jak dlouho v nich vydrží:-8:-D:-D

    Odpovědět

  • lulumi lulumi(neregistrovaný)

    Chtěla bych vědět jaké víno dát, bílé či červené? A když to dám do sklenice,tak jí uzavřít víčkem či jen překrýt třeba fólii? děkuji za odpověď

    Odpovědět

  • Svetlana Svetlana(autorka receptu)

    Martino, úplně jako každý jiný alkohol...doma v baru, nebo ve špízce, nebo za skříní (jako naše babička, když ji schovávala před dědou ;-))...ne, v žádném případě nemusí být v lednici - doufám, že bude chutnat ;-)

    Odpovědět

  • Martina Martina(neregistrovaná)

    Muzes mi prosim napsat, jak to potom skladujes? Prave jsme griotku dodelali, nalili do sklenic, jen nevim, jestli je staci dat do sklepa nebo radsi nechat v lednici. Poradis mi prosim? Dekuju.

    Odpovědět

  • Svetlana Svetlana(autorka receptu)

    Mirku, mám obavy, že až "někdy příště"...konkrétně u nás je už měsíc po višních...:-(...ale zkus to příští rok, opravdu je dobrá...

    Odpovědět

  • Parodie 7 Parodie 7(neregistrovaný)

    Ač nejsem nijak velký poživač alkoholu tak tento Rp.na domácí griotku se mně jeví vynikající.Hned jak se dostanu někde k višním,tak jej udělám. :yes:mirek.rybar1@seznam.cz

    Odpovědět

  • meduza1998 meduza1998

    Tak to se mi zalíbylo.Určo to zkusím.:yes::yes::-D:-):-)

    Odpovědět

  • Pavel Pavel(neregistrovaný)

    S tím vímen to může být zajímavý

    Odpovědět

  • Katarinka Katarinka

    Griotku som robila minulý týždeň.Dala som 1kg cukru,fľašu vína,1/2l rumu a 1 kg vykôstkovaných višní.Ale každý má rád inak sladké.Skús a po týždni vyskúšaj,prípadne docukri alebo pridaj alkohol.:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    podobně dělala i spolupracovnice - ohromná mňamka :yes:+ příjemné pitíčko

    Odpovědět

  • Svetlana Svetlana(autorka receptu)

    anoli, dáš cca 3cm vrstvu višní, vezmeš do hrsti cukr a celý povrch hustě posypeš...nedokážu říct kolik...a takto pokračuješ až do naplnění sklenice...

    Odpovědět

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: domácí griotka griotka griotka recept recept na griotku domácí rum griotka z višní recept domácí griotka z višní griotka z visni domácí griotka recept domaca griotka domací alkohol griotka s vínem griotka cena griotka z červené řepy recept griotka recept na domaci griotku griotka 2 alkohol griotka.cz recepty griotka griotka domácí

Zapomněl/a jsem heslo