Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Upečený velikonoční beránek by neměl chybět na svátečním stole, ať už jako roztomilá dekorace či báječný moučník. Obvykle jej pečeme na velikonoční neděli, zdobíme sněhem a barevnou mašlí kolem krku.

Receptů na velikonočního beránka existuje velké množství - peče se jak z třeného, šlehačkového či piškotového těsta. Chceme-li beránka ozvláštnit, můžeme do těsta přidat namleté ořechy, mák, perník, kandované ovoce a také sušené rozinky.

Beránek z piškotového těsta

Piškotové těsto je báječně nadýchané a lehké jako peříčko, ale nesmí být vysušené. Výsledná nadýchanost beránka stojí především na správně vyšlehaném sněhu z bílků. Beránek voní dokonale po citrónové kůře a vanilkovém cukru.

Beránek z tvarohového těsta

Chcete-li zkusit něco nového, vsaďte na klasický tvaroh, díky němu bude výsledný beránek dokonale vláčný a ještě chutnější. Místo tvarohu se velmi často používá kefír či podmáslí nebo také smetana ke šlehání. Po upečení stačí jen pocukrovat.

Beránek s ochuceným těstem

Pokud nechcete sázet na osvědčenou klasiku a rádi experimentujete, můžete si libovolně ochutit základní těsto například mletými ořechy, strouhaným kokosem, mákem, perníkem, margotkou nebo také mrkví či rozmixovaným banánem.

Pojďte si podle našeho videoreceptu připravit velikonočního beránka, s netradiční kombinací nastrouhaných ořechů a známé tyčinky Margot. Přejeme dobrou chuť.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky