7 hrníčkových moučníků s ovocem: Všechny jsou rychlé, snadné a lahodné
V dnešní uspěchané době je těžké najít si čas na přípravu jídla a natož moučníků. Proto rádi sáhneme po rychlých a snadných receptech, abychom si mohli dopřát domácí dobroty, ale nestrávili u jejich přípravy přespříliš času. V následujícím článku vám přinášíme výběr sedmi oblíbených receptů na hrníčkové moučníky s ovocem.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
- Bublanina s třešněmi (nebo jiným ovocem)
- Rychlý švestkový koláč
- Rychlý tvarohový koláč z drobenky s ovocem
- Strouhaný koláč s banánovou náplní
- Podzimní bábovka s podmáslím a ovocem
- Jablkové kostky s pudinkem
- Splašená buchta
1. místo
Upečením oblíbené bublaniny určitě nešlápnete vedle. Tento moučník zasypaný spoustou sezónního ovoce skvěle chutná a není s ním mnoho práce. Ještě lepší bude, když ho doplníme křupavou drobenkou.
2. místo
Těsto na další skvělý švestkový koláč rychle připravíme podle jednoduchého předpisu, dobře promícháme a nalijeme na plech, kde se těsto krásně rozprostře po celé ploše. Švestky, případně jiné ovoce, dodají koláči svěží šťavnatost a na jejich povrch už jen nasypeme drobenku a moučník dáme péct.
3. místo
Jednoduchý koláč připravený z drobenky, na kterou nalijeme tvarohovou náplň ovoněnou rumem, poklademe ovocem a zasypeme zbytkem drobenky. Uvidíte, že bude chutnat celé rodině a brzy ho budete chtít péct znovu.
4. místo
Strouhaný koláč vyžaduje přece jen více času, protože těsto je třeba po jeho zpracování uložit do mrazničky a nechat ho asi na hodinu zmrazit. Tvarohovou náplň příjemně dochucují zralé banány a tak se můžete těšit na skvělé pochutnání.
5. místo
Šťavnatá bábovka z nastrouhaných jablíček a rozmačkaných banánů poslouží jako sladká snídaně, svačina či zákusek a skvěle chutná s šálkem horké kávy. Přidáním kakaa ji můžete udělat v dvoubarevné variantě.
6. místo
Rychlé připravené těsto s nastrouhanými jablky upečeme a ještě horké polijeme vanilkovým pudinkem a posypeme strouhaným kokosem. Jemný a šťavnatý moučník bude zaručeně krásně vypadat a skvěle chutnat.
7. místo
Suroviny na tuto super rychlou buchtu jednoduše promícháme a vylijeme na plech, poklademe ovocem a upečeme v předehřáté troubě. Pokud vás čas opravdu tlačí, pak je tato buchta dobrou volbou.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Připravujete pudinkový krém a potřebujete pudink bez škraloupu? Poradíme tři způsoby, jak získat hladký povrch
Jak poznat správně upečený moučník pomocí špejle? Videonávod vám ukáže, jak na to
Jak upéct hrníčkovou bábovku. Je snadná a přitom krásná. Máme pro vás i recepty na tvarohovou
Komentáře