

Hrníčkový makovec s bílou čepicí
Suroviny
- 1 hrnek nemletého máku
- 1,5 -2 hrnky mléka
- 1/2 hrnku oleje
- 1 hrnek cukru
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 2 vejce
- 1 prášek do pečiva
- Poleva:
- 200 g moučkového cukru
- 1 bílek
- 1-2 lžíce citronové šťávy
Postup přípravy receptu
Mák na 1 hodinu namočíme do mléka.
V míse pak vyšleháme žloutky s cukrem a olej.
Vsypeme mouku s prášek do pečiva, vlijeme mléko s mákem, zamícháme. Nakonec přidáme vyšlehaný sníh z bílků.
Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme.
Po prochladnutí potřeme sněhovým krémem. Necháme ztuhnout a pokrájíme na řezy.
Sněhový krém - Do mísy si dáme prosátý moučkov. cukr, bílek a citron. šťávu.
Třeme tak dlouho, až nám bílkový krém ztuhne (našlehá se). Pak natřeme na makovec.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Hrníčkový makovec s bílou čepicí
-
Vyborne ale nejak ho mam moc nizkt takovou placku cim to muze byt???
-
Moc dobré,křupavé a osvěžující
-
.Už je to uděláno už je to hotovo
.Moc dobrý,jemný,vláčný.Dala jsem mák namletý,ale myslím že je stejně super jak z nemletého.
-
luxusni
mnam
-
neprecetla jsem si postup jen suroviny, takze jsem mak nenamocila :) priste to napravim. Dala jsem místo mléka ovesne mleko, ale nebylo to idealni zkusim priste ryzove
-
Super recept. Právě jsem dopekla a ještě vlažné ochutnala
Asi mě z toho bude bolet bříško, ale to neva, stojí to za to. Dávám
-
Jednoduchý, chutný receptík
Neměla jsem moučkový cukr, tak jsem dala jen citronovou polevu a nijak to neubralo na dobré chuti
Posílám
-
Makovec je skvělý. I když jsem ho ve studentské kuchyni upekla v pekáči simax na maso a nelámala si hlavu se sněhem z bílků, je skvělý. Mám ráda když mák křupká mezi zuby a proto sem pro nemletý
-
Výborné,mák krásně křupe mňam
Přidala jsem ho tam ještě o hrnek víc
-
Fokusko, teda ňam ňam!
Včera večer jsem makovec upekla (s drobnou úpravou, přidala jsem vanilkový cukr a chystám se místo sněhové polevy dát čokoládu
- i když nevím, je to skvělé i tak
) a dnes manžel snědl k snídani čtvrt plechu.
Díky za recept z nemletého máku a posílám za odměnu bodíka. -
vypadá pěkně,ale mne zajímá,na kolik stupnů a jak dlouho ho mám péct..
-
Skusila jsem včera ,upekla jsem v domácí pekárně, přidala jsem trochu skořice a vanilkový cukr, byl výborný.Je to bezva rýchlý,naházet do pekárny a makonvec je na snídani.
:
-
Takový krasavec
-
..je opravdu vynikajici! i kdyz se mi ta capka moc nepovedla;)
-
mňam