Vývar, ať už zeleninový nebo masový, dovede vylepšit různá jídla a určitě se v kuchyni neztratí. Hodí se nejen do polévek a omáček
Zeleninový nebo masový vývar, který nespotřebujeme, si uchováme na příště. Dovede totiž výrazně vylepšit chuť a výživnou hodnotu našich jídel.
O tom, jak připravit vývar z masa nebo zeleniny, pojednávají naše další články. Hotový vývar buď hned použijeme nebo zmrazíme na později. Do mrazničky ho uložíme v plastových nádobkách, můžeme použít větší tvořítka na led. Pokud mrazíme vývar častěji, popíšeme si nádobky, abychom hned věděli, z čeho je připravený.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Na co se hodí vývar
Chutný vývar se v naší kuchyni rozhodně neztratí. Dá se uplatnit více způsoby, stačí ho vyjmout z mrazničky a použít podle potřeby. Pokrmy budou nejen chutnější, ale i výživnější.
- Vývar se hodí především do polévek. Budou mít výraznou chuť a vůni.
- Použijeme ho také do omáček. Nebudeme potřebovat přidávat koupený bujón v kostkách.
- Vývar využijeme i na přípravu aspiku.
- Můžeme ho použít na vaření rýže, bulguru, pohanky nebo luštěnin.
- Je skvělý k přípravě kuskusu.
- Masový vývar je vhodný na podlévání masa při pečení.
- Pokud si připravujeme suroviny na karbanátky, i zde najde vývar uplatnění - hodí se k uvaření obilovin, luštěnin nebo sojového granulátu.
- Vývar oceníme při přípravě vídeňského bramborového salátu.
Podle následujícího receptu připravíme hovězí na žampionech, s postupem nám poradí názorné video. A určitě do pokrmu využijeme připravený vývar.
Komentáře