Jak využít tvaroh na strouhání? Báječně chutná na kynutých knedlících i v salátech
Tvaroh je tradiční mléčný výrobek příjemně smetanové chuti a bílé barvy. Vzniká vysrážením bílkoviny mléka pomocí kulturních mikroorganismů. Tvaroh rozlišujeme na měkký a tvrdý, který má vyšší podíl sušiny.
Tvaroh je unikátní potravina s vysokým podílem bílkovin i minerálních látek, dokáže velmi dobře zasytit a je zároveň lehce stravitelný. Navíc má pozitivní vliv na střevní mikrobiom. Poradíme, jaké dobroty si můžete připravit s tvarohem na strouhání.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Na co se hodí tvaroh na strouhání
- Kynuté ovocné knedlíky chutnají naprosto báječně polité máslem a posypané nastrouhaným tvarohem.
- Kostičky tvrdého tvarohu můžeme použít také do zeleninových salátů jako dietnější alternativu za sýry.
- Nastrouhaným tvarohem můžeme ozvláštnit pomazánky, v kombinaci s pažitkou či provensálskými bylinkami budou chutnat báječně.
- Z tvarohu lze připravit i netradiční jednohubky, stačí tvaroh nakrájet na kostičky, potřít olejem, obalit v koření a poté napíchnout na párátko s oblíbenou zeleninou či šunkou.
Pojďte si podle našeho videoreceptu připravit báječné kynuté knedlíky plněné jahodami a posypané strouhaným tvarohem. Napište nám pak, jak se vám povedly.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 11 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 12 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno před 14 hodinami
Hruškový karamel
Přidáno před 16 hodinami
Snídaňový toust
Přidáno před 19 hodinami
Kynuté věnečky s mandlemi a skořicí
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve: Šťavnaté jemné masíčko ve smetanové omáčce skvěle ladí s kolínky
Pravá vanilka je při sladkém pečení a vaření nenahraditelná. Poradíme, jak pracovat s luskem, mletou vanilkou i extraktem
Bezdomovec díky pomoci lidí otevře vlastní kavárnu. Přitom hrozilo, že bude kvůli zákonům úplně bez peněz
Komentáře