Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tvaroh je tradiční mléčný výrobek příjemně smetanové chuti a bílé barvy. Vzniká vysrážením bílkoviny mléka pomocí kulturních mikroorganismů. Tvaroh rozlišujeme na měkký a tvrdý, který má vyšší podíl sušiny.

Tvaroh je unikátní potravina s vysokým podílem bílkovin i minerálních látek, dokáže velmi dobře zasytit a je zároveň lehce stravitelný. Navíc má pozitivní vliv na střevní mikrobiom. Poradíme, jaké dobroty si můžete připravit s tvarohem na strouhání.

Na co se hodí tvaroh na strouhání

V obchodech máme obvykle na výběr mezi měkkým a tvrdým tvarohem, případně si tuto zdravou pochoutku můžeme vyrobit i doma. Tvrdý tvaroh na strouhání používáme k sladkým i k slaným pokrmům:
  • Kynuté ovocné knedlíky chutnají naprosto báječně polité máslem a posypané nastrouhaným tvarohem.
  • Kostičky tvrdého tvarohu můžeme použít také do zeleninových salátů jako dietnější alternativu za sýry.
  • Nastrouhaným tvarohem můžeme ozvláštnit pomazánky, v kombinaci s pažitkou či provensálskými bylinkami budou chutnat báječně.
  • Z tvarohu lze připravit i netradiční jednohubky, stačí tvaroh nakrájet na kostičky, potřít olejem, obalit v koření a poté napíchnout na párátko s oblíbenou zeleninou či šunkou.

Pojďte si podle našeho videoreceptu připravit báječné kynuté knedlíky plněné jahodami a posypané strouhaným tvarohem. Napište nám pak, jak se vám povedly.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více