Jak využít tvaroh na strouhání? Báječně chutná na kynutých knedlících i v salátech
Tvaroh je tradiční mléčný výrobek příjemně smetanové chuti a bílé barvy. Vzniká vysrážením bílkoviny mléka pomocí kulturních mikroorganismů. Tvaroh rozlišujeme na měkký a tvrdý, který má vyšší podíl sušiny.
Tvaroh je unikátní potravina s vysokým podílem bílkovin i minerálních látek, dokáže velmi dobře zasytit a je zároveň lehce stravitelný. Navíc má pozitivní vliv na střevní mikrobiom. Poradíme, jaké dobroty si můžete připravit s tvarohem na strouhání.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Na co se hodí tvaroh na strouhání
- Kynuté ovocné knedlíky chutnají naprosto báječně polité máslem a posypané nastrouhaným tvarohem.
- Kostičky tvrdého tvarohu můžeme použít také do zeleninových salátů jako dietnější alternativu za sýry.
- Nastrouhaným tvarohem můžeme ozvláštnit pomazánky, v kombinaci s pažitkou či provensálskými bylinkami budou chutnat báječně.
- Z tvarohu lze připravit i netradiční jednohubky, stačí tvaroh nakrájet na kostičky, potřít olejem, obalit v koření a poté napíchnout na párátko s oblíbenou zeleninou či šunkou.
Pojďte si podle našeho videoreceptu připravit báječné kynuté knedlíky plněné jahodami a posypané strouhaným tvarohem. Napište nám pak, jak se vám povedly.
Komentáře