Instantní sušené droždí slouží k přípravě kynutého těsta bez použití kvásku
Instantní sušené droždí jsou práškové kvasinky, které v těstě reagují s tekutinou, cukrem a škrobem, který je v něm obsažen - přitom produkují oxid uhličitý a alkohol ve formě bublinek, díky kterým těsto nakyne.
Instantní sušené droždí (IDY) není totéž co aktivní sušené droždí (ADY). Slovo "instant" označuje rychlost procesu, kterým droždí spolupracuje přímo s těstem, na rozdíl od aktivního droždí, které musí reagovat s teplou tekutinou a cukrem.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jaké jsou výhody instantního droždí
- Droždí se nemusí aktivovat - funguje se suchými i mokrými ingrediencemi.
- Prodává se v malých sáčcích, které se dobře skladují a dlouho vydrží.
- Droždí se hodí k pečení i pro úplné začátečníky, protože není potřeba kvásek.
Kam použít instantní droždí
Do všech těst, která musí kynout. Trvá jim to o něco déle než z čerstvého droždí a těsto musí být v teple, ale jeho příprava je o to snazší - nemusíme připravovat kvásek. Jedné kostce čerstvého droždí odpovídají dva sáčky instantního droždí. Přidáváme ho do mouky nebo do tekutiny a po vykynutí těsta z něj připravujeme knedlíky, koláče i chléb.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
V našem videu se můžete podívat na přípravu buchet honzovek a rozhodnout se přitom, zda použijete sušené nebo čerstvé droždí:
(Zdroj: https://www.stadlermade.com/cs/pizza/p%C5%99%C3%ADsady/instantn%C3%AD-su%C5%A1en%C3%A9-dro%C5%BEd%C3%AD/)
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře