Jak si připravit vývar do zásoby: Základem je zredukovat tekutinu, prudce ji zchladit a uschovat
Vývar z vařeného masa můžeme uchovat pro pozdější spotřebu v lednici, můžeme ho zamrazit nebo zavařit. Základem je odstranit tuk a vývar zredukovat do husté šťávy s výraznou chutí. Jde o domácí masový bujón bez chemie a konzervačních látek.
Mohlo by vás zajímat
Jak uchovat vývar
Základem je dobrý čirý vývar, který je potřeba zredukovat, aby byl silný.
- Rychlé zchlazení - hrnec s horkým vývarem vložíme do kastrolu se studenou vodou a mícháme. Vodu můžeme několikrát vyměnit, aby byla stále studená. Pokud máme výrobník ledu, můžeme hrnec postavit přímo na led. Vývar vydrží v lednici až 5 dní.
- Zamrazení vývaru - z polévky odstraníme tuk pomocí papírového ubrousku, který potáhneme po povrchu polévky. Zredukovanou tekutinu po vychladnutí nalijeme do krabiček s víčkem a vložíme do mrazničky. Pokud použijeme výrobník na led, nasypeme kostky vývaru do sáčku a necháme v mrazničce, kde vydrží až půl roku.
- Zavaření do sklenic - hustý masový vývar nalijeme do skleniček a zavíčkujeme. Sklenici otočíme dnem vzhůru a necháme vychladit. Vývar můžeme také zavařit, a to po jednu hodinu při teplotě 85 °C. Vydrží v lednici i několik týdnů.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 5 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno před 14 hodinami
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno před 15 hodinami
Banana split
Přidáno před 15 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno 27. 4. 2024 19:17
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno 27. 4. 2024 18:33
Přečtěte si Zobrazit více
10 tipů, jak na dokonalý hovězí vývar: Věnujte čas předpékání a pomalému vaření
Tajemství poctivého domácího masového vývaru: Kosti i zeleninu předpečte v troubě a vývar „táhněte“ aspoň 5 hodin
Vývar z masa a kostí je základem polévek i omáček. Jak uvařit ten nejlepší vývar
Komentáře