Nejlepší krém do medovníku: Karamelový, mléčný či smetanový. Který si vyberete?
Medovník je moučník z plátků medového těsta potřených krémem. Povrch dortu pokrývá drobenka z odřezků korpusu a mletých ořechů. Při krájení se objeví jemné proužky, které jsou pro medovník typické.
Medovník patří mezi základní moučníky většiny cukráren a je oblíbeným rodinným receptem mnoha kuchařek. Příprava medovníku je složitá a finančně i časově náročná - hlavně pro začátečníky. Ti někdy tápou v tom, čím medovník naplnit.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jaký krém do medovníku
Korpus je sám o sobě sladký, proto si zvolíme, jak sladký má být krém:
- Karamelové Salko a 250 g másla ušleháme do jemného zlatavého krému s karamelovou chutí. Je hodně sladký, ale nejvíce oblíbený.
- Kondenzované mléko a 250 g másla ušleháme do krému mléčné chuti. Krém je dost sladký a má bílou barvu, která při krájení dortu vynikne.
- Krém z másla a cukru, nastavený uvařenou moučnou kaší, je méně sladký a jeho chuť nepotlačuje chuť medu a oříšků v těstě.
- Smetanový krém ze šlehačky a zakysané smetany je typický pro ukrajinský medovník - množství cukru si zvolíme sami.
Medovník je kalorická bomba, proto bychom si ho neměli dopřávat příliš často. Pokud se bez něj nemůžeme obejít, volíme variantu ze 3 placek se smetanovým krémem, který nemusíme už sladit, nebo použijeme přírodní sladidlo.
Vyzkoušejte si s námi přípravu medovníku v domácích podmínkách a sami se rozhodněte, zda si půjdete medovník koupit, nebo ho upečete sami:
Komentáře