Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krém k dortům patří nejen kvůli jemnosti, vláčnosti a chuti, ale i po estetické stránce. Díky krému dort ozdobíme i bez použití moderních zdobicích technik. Plnění krémem je nedílnou součástí přípravy dortu.

Dort plníme krémem, aby byl ještě vláčnější a chutnější. Pokud je těsto suché, použijeme pod krém navíc cukrový rozvar, který těsto zvlhčí a zjemní. Korpus je v kombinaci s několika druhy krémů krásný i na řezu. Poradíme, jak správně plnit dort.

Jak naplnit dort krémem

Připravíme si korpus a krém nebo více krémů různých chutí a barev:

  • Korpus rozkrájíme na více plátů, které rozložíme na stůl. Suché těsto pokapeme cukrovým rozvarem, třeba i s příměsí alkoholu.
  • Některé z plátů potřeme marmeládou - čím barevnější je marmeláda, tím se bude na řezu lépe vyjímat. Nejčastěji se používá marmeláda rybízová, jahodová, malinová či meruňková.
  • Na plát na podnose naneseme krém a roztáhneme ho stěrkou. Někdo dá přednost nastříkání krému ze sáčku s ustřiženou špičkou.
  • Všechny pláty postupně skládáme na sebe. Krém musí po rozkrájení tvořit pěknou mozaiku. Efektní jsou šachovnicové a skládané dorty.
  • Celý povrch potřeme krémem (výjimkou je dort naháč) a boky obsypeme posypkou - čokoládovou rýží, oříšky či kokosem.

Podívejte se s námi na video na přípravu dortu harlekýn, který je stejně krásný před rozkrájením i po něm, všimněte si barevných vrstev:

 

Komentáře

Další tipy a triky