Časté chyby při potírání dortu: Několik vychytávek, jak mít krásně hladký krém
Častou chybou při potírání dortu je, že se za nožem strhnou drobečky dortového korpusu, které krém znečistí a změní jeho jemnou strukturu na hrubou. Dá se tomu zabránit dvojím natřením dortu.
Dostali jsme se do fáze, kdy na stole leží upečený dort a zbývá ho potáhnout vyšlehaným krémem. Dosud šlo vše jako po másle, ale i tato zdánlivě jednoduchá věc může dílo pokazit. Poradíme vám, jak chybám předejít.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak potřít dort krémem
Maličkosti, které přehlédneme, se dají napravit jen těžko:
- Při plnění dortu marmeládou nenatírejte pláty těsta až do kraje - při potírání boků krémem může prosakující proužek marmelády krémovou vrstvu roztrhat.
- Potření dortu krémem způsobí, že se od korpusu odtrhnou drobečky těsta, které naruší hladký povrch.
- Stačí jen tenká vrstva krému a vychlazení v lednici - druhá silnější vrstva už povrch korpusu nenaruší a dort bude krásně hladký.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Jednoduché piškotové těsto na dort pro úplné začátečníky: Snadnější recept asi nenajdete
Desatero rad na téma marmelády: Výroba domácích džemů a marmelád je čím dál oblíbenější
7 nejlepších krémů na dorty, rolády, řezy, cukroví a jiné zákusky: Který z nich si vyberete? Poradíme s přípravou
Komentáře