Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Časté chyby při potírání dortu: Několik vychytávek, jak mít krásně hladký krém
Zdroj: Freepik

Častou chybou při potírání dortu je, že se za nožem strhnou drobečky dortového korpusu, které krém znečistí a změní jeho jemnou strukturu na hrubou. Dá se tomu zabránit dvojím natřením dortu.

Dostali jsme se do fáze, kdy na stole leží upečený dort a zbývá ho potáhnout vyšlehaným krémem. Dosud šlo vše jako po másle, ale i tato zdánlivě jednoduchá věc může dílo pokazit. Poradíme vám, jak chybám předejít.  

Jak potřít dort krémem

Maličkosti, které přehlédneme, se dají napravit jen těžko:

  • Při plnění dortu marmeládou nenatírejte pláty těsta až do kraje - při potírání boků krémem může prosakující proužek marmelády krémovou vrstvu roztrhat.
  • Potření dortu krémem způsobí, že se od korpusu odtrhnou drobečky těsta, které naruší hladký povrch.
  • Stačí jen tenká vrstva krému a vychlazení v lednici - druhá silnější vrstva už povrch korpusu nenaruší a dort bude krásně hladký.
Krém s drobečky napravíme posypáním oříšky, kokosem, barevným zdobením nebo strouhanou čokoládou, které skryjí veškeré nedostatky v krému. V létě skryjeme nevzhledná místa ovocem nebo živými květy.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky