Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cuketová pomazánka je nápaditá, jednoduchá a především chuťově výtečná. Ve spojení s další zeleninou získáme báječnou směs, kterou můžeme podávat ještě teplou na topince nebo zastudena s čerstvým pečivem.

Cuketa má v kuchyni pestré využití, díky její nevýrazné chuti se skvěle hodí jak do slaných pokrmů, tak i do moučníků. Máte-li přebytky cuket na zahradě, využijte je k upečení nákypu, usmažte je jako řízek, zavařte jako okurky či jen ugrilujte.

Jak připravit cuketovou pomazánku

Cuketová pomazánka se hodí nejen na topinky, využít ji můžete i pod maso nebo také na pizzu.

K přípravě pomazánky budete potřebovat tyto suroviny

  1. Nejprve spařte rajčata horkou vodou a oloupejte.
  2. Oloupanou cibuli i česnek nakrájejte nadrobno, dále nakrájejte na malé kousky obě papriky, cuketu a oloupaná rajčata. Máte-li přerostlou velkou cuketu, je třeba ji nejprve oloupat a vykrojit houbovitý střed.
  3. Nyní na oleji nechte zpěnit cibuli, přidejte všechnu nakrájenou zeleninu a poduste do změknutí asi 8–10 minut.
  4. Přibližně po 5 minutách dušení přidejte rajčatový protlak nebo kečup a chilli omáčku.
  5. Ke konci přípravy do směsi nadrobte nivu a nechte ji rozpustit.
  6. Směs můžete podle vlastní chuti doladit solí, mletým pepřem, chilli nebo provensálským kořením.
  7. Hotovou směs podávejte ihned s křupavými topinkami nebo zastudena s pečivem.
Pojďte si připravit lahodnou cuketovou pomazánku podle úvodního videoreceptu. Během chviličky máte na stole večeři či svačinu pro celou rodinu. Pomazánku můžete promixovat do hladké konzistence nebo v ní nechat kousky zeleniny.
Přejeme dobrou chuť.

 

Komentáře

Další tipy a triky