Jak připravit cuketovou pomazánku? Lehce pikantní směs chutná skvěle na topince
Cuketová pomazánka je nápaditá, jednoduchá a především chuťově výtečná. Ve spojení s další zeleninou získáme báječnou směs, kterou můžeme podávat ještě teplou na topince nebo zastudena s čerstvým pečivem.
Cuketa má v kuchyni pestré využití, díky její nevýrazné chuti se skvěle hodí jak do slaných pokrmů, tak i do moučníků. Máte-li přebytky cuket na zahradě, využijte je k upečení nákypu, usmažte je jako řízek, zavařte jako okurky či jen ugrilujte.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit cuketovou pomazánku
Cuketová pomazánka se hodí nejen na topinky, využít ji můžete i pod maso nebo také na pizzu.
K přípravě pomazánky budete potřebovat tyto suroviny:
- Nejprve spařte rajčata horkou vodou a oloupejte.
- Oloupanou cibuli i česnek nakrájejte nadrobno, dále nakrájejte na malé kousky obě papriky, cuketu a oloupaná rajčata. Máte-li přerostlou velkou cuketu, je třeba ji nejprve oloupat a vykrojit houbovitý střed.
- Nyní na oleji nechte zpěnit cibuli, přidejte všechnu nakrájenou zeleninu a poduste do změknutí asi 8–10 minut.
- Přibližně po 5 minutách dušení přidejte rajčatový protlak nebo kečup a chilli omáčku.
- Ke konci přípravy do směsi nadrobte nivu a nechte ji rozpustit.
- Směs můžete podle vlastní chuti doladit solí, mletým pepřem, chilli nebo provensálským kořením.
- Hotovou směs podávejte ihned s křupavými topinkami nebo zastudena s pečivem.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře