Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kapusta je lahodná podzimní surovina, která je plná zdraví prospěšných látek. Pokrmy z kapusty dokážou báječně zasytit žaludek. Kapustu můžete podávat buď samostatně jako zeleninové jídlo, nebo ve spojení s masem.

Kapusta je přesně ta zelenina, která si zaslouží více pozornosti, a měla by mít své místo v jídelníčku každého z nás. Při vaření kapusty je ideální krátká tepelná úprava, aby si zachovala svěží zelenou barvu. Inspirujte se tímto receptem.

Jak uvařit dušenou kapustu

Dušená kapusta na slanině patří mezi oblíbené tradiční recepty. Báječně chutná ve spojení se slaninou či uzeným masem.

Na přípravu 4 porcí kapusty budete potřebovat tyto suroviny

  1. Kapustu nejprve očistěte a nakrájejte na nudličky. Poté ji vložte do hrnce, podlijte vodou a osolte. Kapustu krátce poduste.
  2. Slaninu nakrájejte na kostičky a orestujte. Pokud je potřeba, přidejte trochu sádla.
  3. Cibuli oloupejte, nakrájejte nadrobno a usmažte na sádle. Poté cibulku zaprašte moukou a připravte světlou jíšku.
  4. Podušenou kapustu zahustěte jíškou a povařte alespoň 10 minut.
  5. Na závěr dochuťte mletým pepřem, solí i česnekem. Posypte  vyškvařenou slaninou a podávejte s vařenými bramborami.

Pojďte si připravit báječnou dušenou kapustu podle snadného videonávodu, který vás provede krok za krokem. Během krátkého času uvaříte plný hrnec lahodné kapusty, která zahřeje a zasytí celou rodinu. Přejeme dobrou chuť.

Komentáře

Další tipy a triky