Jak připravit dušenou kapustu na slanině? Tato podzimní surovina báječně zasytí
Kapusta je lahodná podzimní surovina, která je plná zdraví prospěšných látek. Pokrmy z kapusty dokážou báječně zasytit žaludek. Kapustu můžete podávat buď samostatně jako zeleninové jídlo, nebo ve spojení s masem.
Kapusta je přesně ta zelenina, která si zaslouží více pozornosti, a měla by mít své místo v jídelníčku každého z nás. Při vaření kapusty je ideální krátká tepelná úprava, aby si zachovala svěží zelenou barvu. Inspirujte se tímto receptem.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak uvařit dušenou kapustu
Dušená kapusta na slanině patří mezi oblíbené tradiční recepty. Báječně chutná ve spojení se slaninou či uzeným masem.
Na přípravu 4 porcí kapusty budete potřebovat tyto suroviny:
- Kapustu nejprve očistěte a nakrájejte na nudličky. Poté ji vložte do hrnce, podlijte vodou a osolte. Kapustu krátce poduste.
- Slaninu nakrájejte na kostičky a orestujte. Pokud je potřeba, přidejte trochu sádla.
- Cibuli oloupejte, nakrájejte nadrobno a usmažte na sádle. Poté cibulku zaprašte moukou a připravte světlou jíšku.
- Podušenou kapustu zahustěte jíškou a povařte alespoň 10 minut.
- Na závěr dochuťte mletým pepřem, solí i česnekem. Posypte vyškvařenou slaninou a podávejte s vařenými bramborami.
Pojďte si připravit báječnou dušenou kapustu podle snadného videonávodu, který vás provede krok za krokem. Během krátkého času uvaříte plný hrnec lahodné kapusty, která zahřeje a zasytí celou rodinu. Přejeme dobrou chuť.
Komentáře