7 zimních polévek pro zahřátí: Zvládneme je uvařit během chvilky, příjemně nás zasytí a jsou plné zeleniny
Přišli jste z práce nebo z procházky a potřebujete co nejrychleji zasytit rodinu? Vybrali jsme oblíbené polévky z našeho receptáře, které zvládneme uvařit doslova za pár minut a všechny výborně chutnají.
Do polévek oceníme mražené zeleninové směsi, které jsme si připravili během sklizňové sezony. Můžeme si také koupit již hotovou mraženou směs. Mezi nejoblíbenější polévkové druhy zeleniny patří mrkev, zelený hrášek, pórek, květák, brokolice, růžičková kapusta, kořenová petržel a cukrová kukuřice. Přípravu polévky ještě urychlíme použitím vody z rychlovarné konvice a za chvilku můžeme chystat talíře.
1. místo
Na tuku osmažíme dětskou krupičku, přidáme vejce a necháme srazit. Zalijeme horkým vývarem nebo vodou, a přisypeme krásně barevnou zeleninu. Povaříme, dochutíme a na talířích ozdobíme zelenou petrželkou. Pokud hledáme rychlou polévku pro zahřátí, je tato skvělou volbou.
2. místo
Při vaření rychlých polévek je červená čočka velmi dobrým řešením. Je výborná i pro menší děti. Nepotřebuje namáčení, nevyvolává nadýmání, ale přesto je velmi rychle uvařená. Často ji kombinujeme s mrkví, někdy i s dýní Hokkaido a kořením kari. Podpoříme tím nejen chuť, ale i pěknou barevnost této polévky.
3. místo
Česnečka, to je opravdu jedinečná polévka - rychlá a chutná, navíc je považovaná za polévku, která dovede napravit podrážděný žaludek, a vaříme ji i při nachlazení. Doplníme ji na kostky nakrájenými bramborami a vejcem, dochutíme majoránkou, kmínem, a případně pepřem.
4. místo
Pórek je výborná zelenina, která příjemně dochutí mnoho polévek a dalších jídel. Dá se používat místo cibule. K dostání je pórek čerstvý po celý rok, a pokud se nám urodí na zahradě, snadno ho zmrazíme na celou zimu. Základem této polévky je najemno nakrájený a na másle osmahnutý pórek.
5. místo
Hlíva ústřičná je skvělá houba, která má v kuchyni zasloužené místo. Používáme ji do polévek, gulášů a výtečných omáček, ale hodí se i ke zpracování na mnoho dalších způsobů. Podobně jako hlívu využijeme i další houby.
6. místo
Na másle osmahneme barevnou zeleninu, zalijeme vývarem nebo horkou vodou. Přidáme na kostky nakrájené brambory a na závěr ještě kápání, které umícháme z vajec a mouky. Tuto polévku si nejspíš pamatujeme ještě od našich babiček.
7. místo
Poslední polévka částečně připomíná první recept z našeho výběru. Na tuku osmahneme nejprve zeleninu a tentokrát přidáme místo krupičky ovesné vločky, rozklepneme vejce a jakmile se srazí, zalijeme vše horkým vývarem nebo vodou. Povaříme, ochutíme a můžeme podávat.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Jak uvařit rychle a chutně polévku? Čekáte návštěvu a nemáte čas stát dlouho u sporáku? U nás máte z čeho vybírat
7 nejlepších receptů na krémovou polévku. Jaké je jejich tajemství?
Vývar, ať už zeleninový nebo masový, dovede vylepšit různá jídla a určitě se v kuchyni neztratí. Hodí se nejen do polévek a omáček
Komentáře