Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

7 zimních polévek pro zahřátí: Zvládneme je uvařit během chvilky, příjemně nás zasytí a jsou plné zeleniny
Zdroj: Top recepty

Přišli jste z práce nebo z procházky a potřebujete co nejrychleji zasytit rodinu? Vybrali jsme oblíbené polévky z našeho receptáře, které zvládneme uvařit doslova za pár minut a všechny výborně chutnají.

Do polévek oceníme mražené zeleninové směsi, které jsme si připravili během sklizňové sezony. Můžeme si také koupit již hotovou mraženou směs. Mezi nejoblíbenější polévkové druhy zeleniny patří mrkev, zelený hrášek, pórek, květák, brokolice, růžičková kapusta, kořenová petržel a cukrová kukuřice. Přípravu polévky ještě urychlíme použitím vody z rychlovarné konvice a za chvilku můžeme chystat talíře.
 

1. místo

Na tuku osmažíme dětskou krupičku, přidáme vejce a necháme srazit. Zalijeme horkým vývarem nebo vodou, a přisypeme krásně barevnou zeleninu. Povaříme, dochutíme a na talířích ozdobíme zelenou petrželkou. Pokud hledáme rychlou polévku pro zahřátí, je tato skvělou volbou.

2. místo

Při vaření rychlých polévek je červená čočka velmi dobrým řešením. Je výborná i pro menší děti. Nepotřebuje namáčení, nevyvolává nadýmání, ale přesto je velmi rychle uvařená. Často ji kombinujeme s mrkví, někdy i s dýní Hokkaido a kořením kari. Podpoříme tím nejen chuť, ale i pěknou barevnost této polévky. 

3. místo

Česnečka, to je opravdu jedinečná polévka - rychlá a chutná, navíc je považovaná za polévku, která dovede napravit podrážděný žaludek, a vaříme ji i při nachlazení. Doplníme ji na kostky nakrájenými bramborami a vejcem, dochutíme majoránkou, kmínem, a případně pepřem.

4. místo

Pórek je výborná zelenina, která příjemně dochutí mnoho polévek a dalších jídel. Dá se používat místo cibule. K dostání je pórek čerstvý po celý rok, a pokud se nám urodí na zahradě, snadno ho zmrazíme na celou zimu. Základem této polévky je najemno nakrájený a na másle osmahnutý pórek

5. místo

Hlíva ústřičná je skvělá houba, která má v kuchyni zasloužené místo. Používáme ji do polévek, gulášů a výtečných omáček, ale hodí se i ke zpracování na mnoho dalších způsobů. Podobně jako hlívu využijeme i další houby.

6. místo

Na másle osmahneme barevnou zeleninu, zalijeme vývarem nebo horkou vodou. Přidáme na kostky nakrájené brambory a na závěr ještě kápání, které umícháme z vajec a mouky. Tuto polévku si nejspíš pamatujeme ještě od našich babiček.

7. místo

Poslední polévka částečně připomíná první recept z našeho výběru. Na tuku osmahneme nejprve zeleninu a tentokrát přidáme místo krupičky ovesné vločky, rozklepneme vejce a jakmile se srazí, zalijeme vše horkým vývarem nebo vodou. Povaříme, ochutíme a můžeme podávat. 
Na závěr jsme jako bonus vybrali ještě jednu polévku z červené čočky. Čočku vaříme s mrkví a bramborami, poté ji rozmixujeme a na talíři doplníme krutonky z pečiva. S přípravou polévky nám pomůže názorné video:

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky