Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

7 oblíbených tvarohových pomazánek připravíme velmi rychle. Nejlépe chutnají na čerstvém pečivu, doplněné kapií a cibulkou
Zdroj: Top recepty

Tvarohové pomazánky jsou rychlé a nenáročné na přípravu, navíc se řadí mezi finančně úspornější. Stačí smíchat několik surovin a za chvilku si můžeme pochutnávat. Pomazánky většinou necháváme vychladit, tím se v nich nejlépe prostoupí chutě.

Tvarohové pomazánky nejlépe chutnají na krajíci čerstvého chleba nebo ke křupavému pečivu. Zdobíme je čerstvou nebo sterilovanou zeleninou. Mažeme je až těsně před konzumací, aby pečivo neprovlhlo - to se u tohoto tipu pomazánky snadno může stát. 

1. místo

Budapešťská pomazánka je až neuvěřitelně jednoduchá, přitom výsledek je výborný. Připravuje se z tvarohu utřeného s trochou másla. O dobrou chuť a barvu se postará naložená kapie a mletá sladká paprika

2. místo

Do této pomazánky patří cibule a česnek, které smažíme na tuku. Vmícháme zahradní bylinky a tučný tvaroh, dochutíme kořením. Podáváme po krátkém uležení, s pečivem.

3. místo

Do hradecké pomazánky potřebujeme kromě tvarohu také cibuli, kyselé okurky a šunku. Její chuť navíc doplní hořčice a majolka. To vše drobně nakrájíme a smícháme s pomazánkovým máslem.

4. místo

Rozhuda pro pravé chlapy potěší všechny milovníky olomouckých tvarůžků. Chuťově ji velmi dobře doplní mletá pálivá paprika a jemně nakrájená cibule. Nejlépe chutná až po krátkém uležení.

5. místo

Variant, s čím se dá kombinovat tvaroh, je mnoho - o tom svědčí i pikantní pomazánka s nivou a třeným česnekem. Zjemněná je plátkem másla a smetanou ke šlehání. Na její přípravu budeme potřebovat elektrický šlehač.

6. místo

Další, zase úplně jiná kombinace surovin, obsahuje natvrdo uvařená vajíčka, tavený sýr a majonézu. Příjemnou chuť ji dá přídavek balkánského sýru a červené kapie. Podáváme po vychlazení.

7. místo

Tučný tvaroh doplníme majolkou a taveným sýrem. Přidáme třený česnek a vmícháme strouhaný sýr. Necháme vychladit a výsledkem je pomazánka, která se skvěle hodí na jednohubky, zdobené půlkami vlašských ořechů.

O tom, že tvaroh je oblíbenou surovinou pro naše kuchařské zpracování, svědčí i velká oblíbenost tvarohových moučníků. Můžeme vyzkoušet třeba hrnkový recept na rychlou tvarohovou buchtu, s jejíž přípravou nám pomůže názorné video:

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky