Jak připravit grilovanou krkovičku? Plátku šťavnatého vepřového masa neodoláte
Je čas rozpálit gril a pozvat své přátele i rodinu na večerní posezení, protože tak má vypadat pravé letní grilování. Pochutnejte si na plátku masa z grilu, který má bezkonkurenční chuť díky naložení v marinádě.
Jestli existuje kus masa, který rozhodně patří na gril, tak je to krkovička. Blýskněte se před rodinnou báječným steakem, avšak je třeba krkovičku s předstihem naložit a také správně ugrilovat, aby byl povrch masa křupavý, ale uvnitř šťavnatý.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit grilovanou krkovičku
Na přípravu 6 porcí budete potřebovat tyto suroviny:
- Nejprve smíchejte všechny suroviny na marinádu.
- Nakrájené plátky krkovičky naložte do marinády a nechte v ní uležet několik hodin nebo nejlépe přes noc.
- Před dalším zpracováním krkovičku vyjměte z marinády a osušte papírovou utěrkou.
- Poté můžete plátky masa grilovat na olejem potřeném a rozpáleném grilu. Krkovičku opékejte z každé strany 5 minut, podle tloušťky masa můžete i déle.
- Křupavou krkovičku z grilu podávejte s čerstvým pečivem či s bramborami.
Grilovaná krkovice je v česku nejvíce oblíbený pokrm a právě marináda se postará o nevšední chuť i vůni. Jak tuto lahůdku připravit, to vám napoví úvodní videorecept. Jaký druh masa používáte nejčastěji ke grilování? Napište nám svou zkušenost.
Přejeme dobrou chuť.
Komentáře