Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Je čas rozpálit gril a pozvat své přátele i rodinu na večerní posezení, protože tak má vypadat pravé letní grilování. Pochutnejte si na plátku masa z grilu, který má bezkonkurenční chuť díky naložení v marinádě.

Jestli existuje kus masa, který rozhodně patří na gril, tak je to krkovička. Blýskněte se před rodinnou báječným steakem, avšak je třeba krkovičku s předstihem naložit a také správně ugrilovat, aby byl povrch masa křupavý, ale uvnitř šťavnatý.

Jak připravit grilovanou krkovičku

Grilovaná krkovička patří mezi oblíbence každého milovníka masa. Marináda zajistí lehce pikantní chuť, na které si jistě pochutnáte.

Na přípravu 6 porcí budete potřebovat tyto suroviny

  1. Nejprve smíchejte všechny suroviny na marinádu.
  2. Nakrájené plátky krkovičky naložte do marinády a nechte v ní uležet několik hodin nebo nejlépe přes noc.
  3. Před dalším zpracováním krkovičku vyjměte z marinády a osušte papírovou utěrkou.
  4. Poté můžete plátky masa grilovat na olejem potřeném a rozpáleném grilu. Krkovičku opékejte z každé strany 5 minut, podle tloušťky masa můžete i déle.
  5. Křupavou krkovičku z grilu podávejte s čerstvým pečivem či s bramborami.

Grilovaná krkovice je v česku nejvíce oblíbený pokrm a právě marináda se postará o nevšední chuť i vůni. Jak tuto lahůdku připravit, to vám napoví úvodní videorecept. Jaký druh masa používáte nejčastěji ke grilování? Napište nám svou zkušenost.

Přejeme dobrou chuť.

Komentáře

Další tipy a triky