Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řízky z mletého masa známé také pod názvem "holandské" patří do tradičních českých receptů, které jsou milované po generace. Lahodné mleté maso smíchané se sýrem stačí obalit v trojobalu a usmažit dozlatova.

Holandský mletý řízek má své kořeny v Čechách, přestože tomu jeho název neodpovídá. Pojmenovaný je podle přidané holandské goudy, která se tradičně používala. Máte-li však mlsný jazýček, zkuste nahradit goudu plísňovým sýrem.

Jak udělat mleté řízky s nivou

Šťavnaté mleté řízky jsou obohacené o nivu a kyšku, které se postarají o netradiční, ale báječnou chuť tohoto pokrmu. 

Na přípravu 5 porcí budete potřebovat tyto suroviny

  1. Nejprve vložte do mísy mleté maso, ke kterému přidejte nastrouhanou nivukyšku a pikantní hořčici.
  2. Mleté maso na řízky dochuťte solí, pepřem a mletou paprikou. Vše důkladně promíchejte a nechte ideálně 2 hodiny v chladu uležet.
  3. Po uležení z masa tvarujte středně velké placky, které obalte v klasickém trojobalu - složeného z mouky, rozšlehaného vajíčka a strouhanky.
  4. Na pánvi rozehřejte olej a mleté řízky usmažte z obou stran dozlatova.

Inspirujte se mletými řízky s nivou k víkendovému obědu, snadný videonávod vám pomůže s přípravou krok za krokem. K mletému řízku se báječně hodí jemná bramborová kaše, doplněná kyselou okurkou nebo okurkovým salátem.

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli