Pšenično-žitný chléb s vařeným bramborem a celozrnnou moukou

cathleen Kuchařka: cathleen

Domácí pekárna 0 názorů

Suroviny

360 ml vody
2 lžičky soli
3 lžičky kmínu
80 g strouhaných vařených brambor
70 g pšeničné celozrnné jemné
70 g žitné celozrnné jemné
100 g žitné chlebové mouky
170 g pšeničné chlebové mouky
200 g hladké mouky
lžíce octa
2 lžíce oleje
lžička cukru
12 g droždí
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny dáme do pekárny (tekuté, sypké) a zapneme program Základní. Před třetím kynutím můžeme vytáhnout háky a těsto ve formě urovnat.

  2. Upečený chleba vytáhneme z formy a necháme vychladnout na mřížce.

Poznámka

Chleba je voňavý, pružný, s velkými oky. Vařený brambor ho udrží dlouho vláčným.

www.pekarnomanie.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 9 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pšenično-žitný chléb s vařeným bramborem a celozrnnou moukou

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: recepty z celozrnné mouky psenicozitny chléb s bramborem bramborový chléb žitný domácí chléb s vařenými brambory pšenično žitný chléb bramborový chléb z domácí pekárny s velkými oky bramborový chleba s celozrnné mouky chlebové těsto s vařeným bramborem psenicno bramborovy chleba bramborový celozrnný chleba domaci chleb s varenymy brambory

Zapomněl/a jsem heslo