Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tiramisu je původem italský dezert, který se skládá z jemného smetanového krému, doplněného vrstvami piškotů namočených v silné espresso kávě. Populární dezert osloví intenzivní chutí a přinese vám radost z každého sousta.

Nepečené dezerty jsou velmi oblíbené a to hlavně během letního období, kdy si pochutnáme na vychlazené dobrotě nejlépe. Jedním takovým nepečeným dezertem je i pravé tiramisu, které by se mělo vždy připravovat z kvalitních surovin.

Jak připravit italské tiramisu

Pravé italské tiramisu vypadá elegantně ve skleničce i upravené jako dort, můžete ho připravit v obyčejném pekáčku nebo dokonce nachystat jako jednohubky.
Na přípravu tiramisu budete potřebovat tyto suroviny: 
  1. Nejprve vytáhněte mascarpone z lednice, aby získalo pokojovou teplotu.
  2. Dále oddělte žloutky od bílků a z bílků vyšlehejte tuhý sníh.
  3. Nyní do žloutků přidejte cukr a vyšlehejte je do světlé pěny.
  4. Do žloutkové pěny přimíchejte mascarpone a na závěr přidejte po částech i sníh z bílků.
  5. V kávovaru připravte silnou dvojitou espresso kávu, do které přimícháte panáky Amaretta.
  6. Piškoty namáčejte do kávy a skládejte do připravené nádoby. Na piškoty dejte vrstvu krému a všechny vrstvy střídejte až do spotřebování surovin.
  7. Poslední vrstvou by měl být krém, který hojně poprášíte kakaem.
  8. Tiramisu dejte vychladit do lednice, ideálně až do druhého dne.

Pojďte si vyzkoušet lahodný dezert tiramisu z několika málo surovin, připravit ho můžete pomocí snadného videonávodu z úvodu článku. Vůně silné kávy a lahodný žloutkový mascarpone krém zaručeně okouzlí každého strávníka.

Přejeme dobrou chuť.

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli