Jak připravit italské tiramisu? Lahodný dezert voní dokonale kávou a kakaem
Tiramisu je původem italský dezert, který se skládá z jemného smetanového krému, doplněného vrstvami piškotů namočených v silné espresso kávě. Populární dezert osloví intenzivní chutí a přinese vám radost z každého sousta.
Nepečené dezerty jsou velmi oblíbené a to hlavně během letního období, kdy si pochutnáme na vychlazené dobrotě nejlépe. Jedním takovým nepečeným dezertem je i pravé tiramisu, které by se mělo vždy připravovat z kvalitních surovin.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit italské tiramisu
- Nejprve vytáhněte mascarpone z lednice, aby získalo pokojovou teplotu.
- Dále oddělte žloutky od bílků a z bílků vyšlehejte tuhý sníh.
- Nyní do žloutků přidejte cukr a vyšlehejte je do světlé pěny.
- Do žloutkové pěny přimíchejte mascarpone a na závěr přidejte po částech i sníh z bílků.
- V kávovaru připravte silnou dvojitou espresso kávu, do které přimícháte panáky Amaretta.
- Piškoty namáčejte do kávy a skládejte do připravené nádoby. Na piškoty dejte vrstvu krému a všechny vrstvy střídejte až do spotřebování surovin.
- Poslední vrstvou by měl být krém, který hojně poprášíte kakaem.
- Tiramisu dejte vychladit do lednice, ideálně až do druhého dne.
Pojďte si vyzkoušet lahodný dezert tiramisu z několika málo surovin, připravit ho můžete pomocí snadného videonávodu z úvodu článku. Vůně silné kávy a lahodný žloutkový mascarpone krém zaručeně okouzlí každého strávníka.
Přejeme dobrou chuť.
Komentáře