Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pravé italské tiramisu

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 20 min

20 min (20 min příprava, nutné odležení)

11. 4. 2010 10:50

Suroviny pro 6

6

Nutriční hodnoty

Energetická hodnota13 812 kJ / 3 301 kcal
Bílkoviny63,40 g
Tuky254,47 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol1 628 mg
Sodík914 mg
Sůl1,38 g
Sacharidy136,83 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept mám od italského kamaráda. A k tomu kakau, u nich sypou kakao na moučník hned, ono trochu zvlhne a má jinou chuť než, když kakao nasypeme až před podáváním. Ale prý se to liší vesnice od vesnice. Někdo dává kakao hned, někdo potom.

Já dělám 6 pudingových mističek - 6 porcí. Přijde mi to praktičtější, každý dostane svou mističku a pak má smůlu :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

Manavalu

18. 5. 2021 22:04

Řekla jsem si že, konečně udělám pravou italskou tiramisu. Dvě hodiny to bylo v lednici, poté jsem si vzala okraj. Dobrý to bylo, jen jsem čekala víc. Další den se to ale zlepšilo. :yes: Moooc dobrý a jemný dezert :-) dávám fotku.
Měla jsem domácí vejce.

casino

14. 1. 2017 15:09

Žolík:
Recepty si neukládám - život je pak zábavnější:-D
Pokud si vzpomínám, tak do krému přišla kůra a šťáva z limety (přiměřeně, přiměřeně) a hotový dezert se "poprášil" pískem, který se před tím třel v hmoždíři s čerstvou mátou; listí se vyhodilo, cukr se na zákusku rozpustil a dezert byl lehounce dozelenkava (u nás je máta, hnedle vedle česneku z medvěda, vlastně plevel:-)
No, snad si na tu dobrotu vzpomenu až máta obrazí..:yes:

Žolík

14. 1. 2017 13:39

casino: mohu poprosit o recept na ten Váš limetkový krém a tu mátu jste tam dala čerstvé lístky nebo jakou, předem moc děkuji ;-):-K

casino

8. 7. 2016 23:01

Paní casinová chystá na zítra Tiramisu...
Začala inovovat klasickou klasiku a udělala limetkový krém... Bylo to výýýborné:yes:
...pak přidala ještě mátu:yes::yes: a skončilo to vlastně jako Tiramisu mochíííto:-) Fantazie!:yes::yes::yes:

světlana

18. 3. 2016 22:42

Tak jsem dnes dělala no dala jsem mascarpone ělehačku a zakysku v neděli mám avátek zejtra přijedou děti a vnoučata tak jsem zvědavá jak bude chutnat hahaha

hanik1

15. 3. 2016 22:55

Výborné!!! :-) :yes:
Měla jsem klasická vejce, mascarpone z Lidlu (cca 38kč/kus), dlouhé piškoty také z Lidlu a kvalitní italskou kávu - poctivou a čerstvě namletou, žádné Nescafe a Tiramisu je úplně luxusní :-p ;-)
Jen jsem musela dodělávat kávu s Amaretem, protože 60ml mi nestačilo, jelikož krému bylo opravdu hodně...
I muž byl nadšený :-)

Daniela

28. 10. 2015 15:54

Dajda:Tvrdíte, že jste toto ,,pravé italské" ochutnávala v různých cukrárnách v Itálii? Nebo v cukrárnách a ,,italských restauracích" v ČR? To by mě docela zajímalo, páč nevěřím, že v Itálii by vám jako Tiramisu přinesli něco z pudinku.. :-S:-//

Dajda

5. 9. 2015 09:48

cathleen: Určitě nějaký základní "syžet" bude.
Já jsem párkrát krém na tiramisu z pomazánkového másla a šlehačky dělala. Piškoty jsem ovšem dávala italské. Přidáte-li do něj kapku alkoholu (nemusí být amareto, může to být třeba ořechovice, ale Vy, jak říkáte raději bez), a hlavně necháte alespoň dva dny proležet (to je strašně důležité, bez proležení mi nechutná ani krém s mascarpone), tak zas tak podstatný rozdíl od mascarponového tiramisu není. Výhoda je v tom, že tam nejsou syrová vejce. ;-)

cathleen

4. 9. 2015 17:18

Dajda: ne, určitě ho nedělají na jedno brdo.
Ale určitě je dána základní receptura -tak, jako třeba u naší svíčkové- a od ní se pak odvozují další. Tak, jako u nás s tou zmíněnou svíčkovou.
Tiramisu bez alkoholu je mi sympatické třeba už jen proto, že je to pak zákusek pro všechny, i pro děti. Ale pomazánkové máslo bych do tiramisu nedala.

Dajda

4. 9. 2015 16:25

Jitkas: Bublinka: Je velký omyl si myslet, že všichni Italové dělají tiramisu na jedno brdo a že je jen jedno pravé italské. Tiramisu mám moc ráda a přála jsme si ochutnat to "pravé" italské a udělala jsem to několikrát. Pokaždé bylo úplně jiné. Někde v něm nebyly piškoty vůbec, jinde tam místo těch známých polodlouhých byl normální piškot jinde Vám nabídli místo lahodného krému z mascarpone obyčejný pudink - a my se tady dohadujeme o tom, zda si můžeme dovolit použít pomazánkové máslo! Jiný kraj jiný mrav, jiná cukrárna jiné tiramisu.:-D

Bublinka

4. 9. 2015 10:42

V žádném případě žádná buchta nenahradí italské dlouhé piškoty, které do tiramisu patří, stejně jako tam nepatří žádné pomazánkové máslo ani ricota a nic podobného. Dala jsem si v Itálii tiramisu a bylo takové jaké ho udělám doma, přesně podle receptu Emanuela Ridiho.Ať si to každý dělá podle svého, ale není to tiramisu.:-D

Jitkas

14. 10. 2012 11:45

Pipre,pochopila jste to dobre.Do orig.Tiramisu alkohol nepatri.Pouze- mascarpone,cukr vejce,kava,kakao a piskoty.

pipre

14. 10. 2012 11:00

Když jsem si letos v Itálii objednala v restauraci tiramisu, tak jsem v něm žádný alkohol necítila a podle nich tam prý ani nepatří. Ani mí známí v Italii do něj alkohol nedávají. Je ale možné, že v některých oblastech Itálie amaretto nebo i jiný alkohol přidávají, takže si nedovolím tvrdit, že to bez alkoholu je to pravé. I já přidávám alkohol, ochutnala jsem ho jak s rumem, tak i s amarettem.

Magda

18. 9. 2012 11:32

www.toprecepty.czPřesně toto tiramisu dělám..ale naučila jsem ho podle Emanuela Ridiho ;-) všichni tento recept máme moc rádi:yes:

kerry

14. 8. 2012 11:33

Dělala jsem poprvé tiramisu podle tohoto receptu a super, povedlo se a všem chutnalo:-))

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelů

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: tiramisu podle emanuela ridiho pravé tiramisu z mascarpone italské tiramisu z mascarpone tiramisu emanuel ridi tiramisu podle ridiho tiramisu recept emanuel ridi s italem v kuchyni recepty tiramisu italské tiramisu recept mascarpone tiramisa italské moučníky tiramisu s italem v kuchyni česká tiramisa tiramisu recept s italem v kuchyni tiramisu emanuel ridi tiramisu tiramisu recept tiramisu podle emanuela tiramisu z mascarpone podle emanuela ridi tiramisu od ridiho tiramisu podle itala

Suroviny: cukr krupice, vejce, mascarpone, amaretto, káva espresso, piškoty cukrářské, kakao

TopRecepty.cz

Pravé italské tiramisu

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/79xy