Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pravé italské tiramisu

Dostali jste chuť na Itálii nebo jste příznivcem nepečených dezertů? Vyzkoušejte pravé italské domací tiramisu. Moučník, který je vláčný, jemný, elegantní a jeho recept snadný a rychlý. Spojení kávy, mascarpone a Amaretta je prostě klasika, kterou si zamilujete.

Hodnocení receptu je 5,0 (30×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min nutné odležení

20 min (20 min příprava, nutné odležení)

11. 4. 2010 09:50

Suroviny pro 6

6

Nutriční hodnoty

Energie16 184 kJ / 3 868 kcal
Bílkoviny96,81 g
Tuky268,68 g
Vláknina8,38 g
Cholesterol 1,63 g
Sodík 936 mg
Sůl1,38 g
Sacharidy261,51 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept mám od italského kamaráda. A k tomu kakau, u nich sypou kakao na moučník hned, ono trochu zvlhne a má jinou chuť, než když kakao nasypeme až před podáváním. Ale prý se to liší vesnice od vesnice. Někdo dává kakao hned, někdo potom. Doppio je dvojité espresso cca 60 ml kávy. Nejlépe tiramisu udělat večer a podáváme vychlazené druhý den.

Já dělám 6 pudinkových mističek - 6 porcí. Přijde mi to praktičtější, každý dostane svou mističku a pak má smůlu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

tara23

13. 5. 2023 08:57

právě jsem tiramisu dozdobila a netrpělivě budu čekat až ho zítra ochutnám :-D<3 :yes:

Manavalu Manavalu

18. 5. 2021 21:04

Řekla jsem si že, konečně udělám pravou italskou tiramisu. Dvě hodiny to bylo v lednici, poté jsem si vzala okraj. Dobrý to bylo, jen jsem čekala víc. Další den se to ale zlepšilo. :yes: Moooc dobrý a jemný dezert :-) dávám fotku.
Měla jsem domácí vejce.

casino casino

14. 1. 2017 14:09

Žolík:
Recepty si neukládám - život je pak zábavnější:-D
Pokud si vzpomínám, tak do krému přišla kůra a šťáva z limety (přiměřeně, přiměřeně) a hotový dezert se "poprášil" pískem, který se před tím třel v hmoždíři s čerstvou mátou; listí se vyhodilo, cukr se na zákusku rozpustil a dezert byl lehounce dozelenkava (u nás je máta, hnedle vedle česneku z medvěda, vlastně plevel:-)
No, snad si na tu dobrotu vzpomenu až máta obrazí..:yes:

Žolík

14. 1. 2017 12:39

casino: mohu poprosit o recept na ten Váš limetkový krém a tu mátu jste tam dala čerstvé lístky nebo jakou, předem moc děkuji ;-):-K

casino casino

8. 7. 2016 22:01

Paní casinová chystá na zítra Tiramisu...
Začala inovovat klasickou klasiku a udělala limetkový krém... Bylo to výýýborné:yes:
...pak přidala ještě mátu:yes::yes: a skončilo to vlastně jako Tiramisu mochíííto:-) Fantazie!:yes::yes::yes:

světlana

18. 3. 2016 21:42

Tak jsem dnes dělala no dala jsem mascarpone ělehačku a zakysku v neděli mám avátek zejtra přijedou děti a vnoučata tak jsem zvědavá jak bude chutnat hahaha

hanik1

15. 3. 2016 21:55

Výborné!!! :-) :yes:
Měla jsem klasická vejce, mascarpone z Lidlu (cca 38kč/kus), dlouhé piškoty také z Lidlu a kvalitní italskou kávu - poctivou a čerstvě namletou, žádné Nescafe a Tiramisu je úplně luxusní :-p ;-)
Jen jsem musela dodělávat kávu s Amaretem, protože 60ml mi nestačilo, jelikož krému bylo opravdu hodně...
I muž byl nadšený :-)

Daniela

28. 10. 2015 14:54

Dajda:Tvrdíte, že jste toto ,,pravé italské" ochutnávala v různých cukrárnách v Itálii? Nebo v cukrárnách a ,,italských restauracích" v ČR? To by mě docela zajímalo, páč nevěřím, že v Itálii by vám jako Tiramisu přinesli něco z pudinku.. :-S:-//

Dajda Dajda

5. 9. 2015 08:48

cathleen: Určitě nějaký základní "syžet" bude.
Já jsem párkrát krém na tiramisu z pomazánkového másla a šlehačky dělala. Piškoty jsem ovšem dávala italské. Přidáte-li do něj kapku alkoholu (nemusí být amareto, může to být třeba ořechovice, ale Vy, jak říkáte raději bez), a hlavně necháte alespoň dva dny proležet (to je strašně důležité, bez proležení mi nechutná ani krém s mascarpone), tak zas tak podstatný rozdíl od mascarponového tiramisu není. Výhoda je v tom, že tam nejsou syrová vejce. ;-)

cathleen cathleen (moderátorka)

4. 9. 2015 16:18

Dajda: ne, určitě ho nedělají na jedno brdo.
Ale určitě je dána základní receptura -tak, jako třeba u naší svíčkové- a od ní se pak odvozují další. Tak, jako u nás s tou zmíněnou svíčkovou.
Tiramisu bez alkoholu je mi sympatické třeba už jen proto, že je to pak zákusek pro všechny, i pro děti. Ale pomazánkové máslo bych do tiramisu nedala.

Dajda

4. 9. 2015 15:25

Jitkas: Bublinka: Je velký omyl si myslet, že všichni Italové dělají tiramisu na jedno brdo a že je jen jedno pravé italské. Tiramisu mám moc ráda a přála jsme si ochutnat to "pravé" italské a udělala jsem to několikrát. Pokaždé bylo úplně jiné. Někde v něm nebyly piškoty vůbec, jinde tam místo těch známých polodlouhých byl normální piškot jinde Vám nabídli místo lahodného krému z mascarpone obyčejný pudink - a my se tady dohadujeme o tom, zda si můžeme dovolit použít pomazánkové máslo! Jiný kraj jiný mrav, jiná cukrárna jiné tiramisu.:-D

Bublinka

4. 9. 2015 09:42

V žádném případě žádná buchta nenahradí italské dlouhé piškoty, které do tiramisu patří, stejně jako tam nepatří žádné pomazánkové máslo ani ricota a nic podobného. Dala jsem si v Itálii tiramisu a bylo takové jaké ho udělám doma, přesně podle receptu Emanuela Ridiho.Ať si to každý dělá podle svého, ale není to tiramisu.:-D

Jitkas

14. 10. 2012 10:45

Pipre,pochopila jste to dobre.Do orig.Tiramisu alkohol nepatri.Pouze- mascarpone,cukr vejce,kava,kakao a piskoty.

pipre pipre

14. 10. 2012 10:00

Když jsem si letos v Itálii objednala v restauraci tiramisu, tak jsem v něm žádný alkohol necítila a podle nich tam prý ani nepatří. Ani mí známí v Italii do něj alkohol nedávají. Je ale možné, že v některých oblastech Itálie amaretto nebo i jiný alkohol přidávají, takže si nedovolím tvrdit, že to bez alkoholu je to pravé. I já přidávám alkohol, ochutnala jsem ho jak s rumem, tak i s amarettem.

Magda

18. 9. 2012 10:32

www.toprecepty.czPřesně toto tiramisu dělám..ale naučila jsem ho podle Emanuela Ridiho ;-) všichni tento recept máme moc rádi:yes:

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: tiramisu podle emanuela ridiho pravé tiramisu z mascarpone italské tiramisu z mascarpone tiramisu emanuel ridi tiramisu podle ridiho tiramisu recept emanuel ridi s italem v kuchyni recepty tiramisu italské tiramisu recept mascarpone tiramisa italské moučníky tiramisu s italem v kuchyni česká tiramisa tiramisu recept s italem v kuchyni tiramisu emanuel ridi tiramisu tiramisu recept tiramisu podle emanuela tiramisu z mascarpone podle emanuela ridi tiramisu od ridiho tiramisu podle itala

Suroviny: cukr krupice, vejce, mascarpone, amaretto, káva espresso, piškoty, kakao

TopRecepty.cz

Pravé italské tiramisu

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/79xy