Jak připravit pomazánku z ředkviček? Jejich spojení se sýrem a vejci je vynikající
Ředkvičky na jaře zdobí naše záhonky i truhlíky na parapetech, stejně jako regály ochodů. Nechte se svézt na sezóně těchto červených kuliček se štiplavou chutí a připravte si s námi ředkvičkovou pomazánku se sýrem.
Ředkvičky jsou oblíbené pro svůj roztomilý vzhled, kterým se však nenechte zmást - podle druhu můžete jíst od mírně až po více štiplavé bulvičky. Také si lze pochutnat na ředkvičkových listech, ale i na květech, které jsou skvělou přísadou do salátů.
Mohlo by vás zajímat
Jak připravit ředkvičkovou pomazánku se sýrem
Na 4 porce této lahodné pomazánky budete potřebovat 1 svazek ředkviček, 50 g másla, 100 g taveného sýra, 1 cibuli, 4 vejce, 1 lžíci hořčice, pažitku, sůl a pepř.
- Vejce uvařte natvrdo, poté je nechte vychladnout a následně oloupejte.
- Cibuli oloupejte a poté nakrájejte nadrobno, stejně tak nakrájejte i pažitku.
- Ředkvičky a vejce nastrouhejte, povolené máslo utřete se sýrem a hořčicí.
- K utřené směsi přidejte všechny zbylé suroviny a smíchejte dohromady.
- Dochuťte solí a pepřem, případně přidejte ještě trochu hořčice.
- Hotovou ředkvičkovou pomazánku podávejte s čerstvým pečivem podle chuti.
Tip: Hledáte-li lehčí variantu, vyzkoušejte ředkvičkovou pomazánku s tvarohem a nebojte se použít vaše oblíbené čerstvé bylinky.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Ředkvičky dokážete velmi snadno vypěstovat i v truhlíku, díky čemuž si pak můžete pochutnávat na pomazánce z vlastních výpěstků. Pokud se při přípravách jídel řídíte raději videorecepty, ten na ředkvičkovou pomazánku se sýrem máte zde:
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře