Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak připravit pomazánku z ředkviček? Jejich spojení se sýrem a vejci je vynikající
Zdroj: Toprecepty

Ředkvičky na jaře zdobí naše záhonky i truhlíky na parapetech, stejně jako regály ochodů. Nechte se svézt na sezóně těchto červených kuliček se štiplavou chutí a připravte si s námi ředkvičkovou pomazánku se sýrem.

Ředkvičky jsou oblíbené pro svůj roztomilý vzhled, kterým se však nenechte zmást - podle druhu můžete jíst od mírně až po více štiplavé bulvičky. Také si lze pochutnat na ředkvičkových listech, ale i na květech, které jsou skvělou přísadou do salátů.

Jak připravit ředkvičkovou pomazánku se sýrem

Na 4 porce této lahodné pomazánky budete potřebovat 1 svazek ředkviček, 50 g másla, 100 g taveného sýra, 1 cibuli, 4 vejce, 1 lžíci hořčice, pažitku, sůl a pepř.

  1. Vejce uvařte natvrdo, poté je nechte vychladnout a následně oloupejte.
  2. Cibuli oloupejte a poté nakrájejte nadrobno, stejně tak nakrájejte i pažitku.
  3. Ředkvičky a vejce nastrouhejte, povolené máslo utřete se sýrem a hořčicí.
  4. K utřené směsi přidejte všechny zbylé suroviny a smíchejte dohromady.
  5. Dochuťte solí a pepřem, případně přidejte ještě trochu hořčice.
  6. Hotovou ředkvičkovou pomazánku podávejte s čerstvým pečivem podle chuti.

Tip: Hledáte-li lehčí variantu, vyzkoušejte ředkvičkovou pomazánku s tvarohem a nebojte se použít vaše oblíbené čerstvé bylinky.

Ředkvičky dokážete velmi snadno vypěstovat i v truhlíku, díky čemuž si pak můžete pochutnávat na pomazánce z vlastních výpěstků. Pokud se při přípravách jídel řídíte raději videorecepty, ten na ředkvičkovou pomazánku se sýrem máte zde:

Komentáře

Další tipy a triky