Vepřové maso na způsob džuveče

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Doba přípravy: 80-90 minut 5-6 porcí Vepřové maso 4 názory

Suroviny

500 g jakéhokoliv vepřového masa
4 větší cibule
100 g slaniny (nemusí být)
4 rajčata
4 čerstvé papriky
2 hrsti fazolek zelených
6 žampionú
4 střední brambory
tak asi 100 g rýže
pár lžic rajčatového protlaku (nemusí být)
4 lžíce sádla
provensálské koření
petržel
pažitka
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si v jiném pekáči než ve kterém budeme péct zprudka osmahneme maso, nakrájené na menší kostky na sádle, až se opeče ze všech stran, přidáme nakrájené cibule na měsíčky a necháme jí jen tak zesklovatět, vypneme a necháme bokem stát.

  2. V druhém pekáči si rozpustíme sádlo a celé dno poklademe bramborami, nakrájenými na kolečka. Do větší mísy přendáme maso s cibulí, přidáme rýži, papriky nakrájené na kolečka, fazolky, žampiony na plátky, nasekanou petržel, posypeme provensálským kořením, dáme pepř a osolíme.

  3. Všechno pěkně promícháme a na připravené brambory v pekáči navrstvíme tuto směs. Navrch rozprostřeme rajčata na plátky a můžeme pokecat rajčatovým protlakem (já ho dala, měla jsem málo rajčat a byl tam dobrý), podlijeme 200 ml vody, přikryjeme.

  4. Dáme péct do vyhřáté trouby na 200°C a pečeme 1 hodinu. Mezi pečením ještě zalijeme vodou, ne moc, jen aby jídlo bylo hezky vlhké.

Poznámka

Jelikož doma nebyly všechny suroviny na pravý djuveč, udělala sem si takový svůj a byl vážně dobrý a proto vám ho sem dávám k vyzkoušení!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 9 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové maso na způsob džuveče

  • Martin Martin(neregistrovaný)

    tyhlety džuveče, kavarmy, jachnie apod. Bulharské (balkánské) jídla je skvělé dělat v našich originál bulharských zapékacích hrncích "džuvečích".
    najdete je na www.i-keramika.cz
    doufám že příspěvek nesmažou, nechci aby to vypadalo jako laciná reklama. já jen, že málokdo ví že se to dá u nás koupit a pak se s tím chudáci lidi tahaj z dovolený, je to velký, těžký a zabírá jim to místo - místo toho aby si raději z bulharska dovezli flašku rakije...

    Odpovědět

  • pipre pipre

  • Jana Pá Jana Pá

    BIBI:yes::-p, ale bych to udělala v jednom pekáčku:-O, já to někdy tak dělám:-O např. dnes, ale to je zase jiný recept:-O, ale máš to moc:-p, takže ti určitě patří bodík, i když nějaký remcálek-remcálková, bude mít "starosti";-), ale jde to na jídlo,které by mělo být:-p, což je důležité:-!:yes::-K

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :-p vypadá to super+:yes: džuveč mám moc ráda a tohle vypadá taky na dobrůtku:-K

    Odpovědět

Tématické fráze: džuveč z vepřového masa džuveč džuveč s kuřecím masem madarský džuveč džuveč recept džuveč z kuřecího masa balkánský džuveč džuveč bulharsko recept dzuvec kureci dzuvec dzuvec z veproveho vepřové maso recepty džuveč recepty co je dzuvec džuveč s vepřovým masem vepřové na balkánský způsob džuveč stupnů džuveč z veproveho masa recept recept na džuveč balkánský džuveč s vepřovým masem

Zapomněl/a jsem heslo