Jak tvarovat noky a škubánky pomocí dvou lžic? Rady a tipy pro dokonalé tvary
Škubánky a přílohové noky mají specifický tvar ragbyového míče, šišky se špičatými konci. Jejich tvar není striktně daný a pokaždé chutnají stejně, ale pokud chceme podávat klasické noky, můžeme si s jejich tvarem pohrát.
Také vám babička vařila škubánky s mákem nebo ovocnou omáčkou? Specifický tvar škubánků vytvořily dvě lžíce, pomocí kterých se těsto tvarovalo. Poradíme vám s postupem a za chvíli vám to půjde samo.
Jak tvarovat škubánky a noky
Připravujeme větší tvary, které slouží jako hlavní jídlo nebo příloha.
- Připravíme si husté těsto na škubánky nebo moučné noky. Na přípravu noků uvaříme polévku nebo dáme vařit osolenou vodu.
- Nabereme těsto na lžíci, namočenou do vody nebo do rozpuštěného másla. Druhou lžící seškrábneme těsto z delší strany, aby se vytvarovala šiška.
- Opět z delší strany seškrábneme lžící těsto a tím vytvoříme nok, který vyklepneme na talíř nebo do polévky.
Noky mohou být krupicové, sýrové nebo také zeleninové. Naše video vám ukáže, jak připravit hráškové noky a jak je tvarovat pomocí dvou lžic:
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jak na to nejlepší kapání do polévky? Vynikající zavářku uděláte jen ze dvou ingrediencí, vylepšit ji můžete bylinkami
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Komentáře