Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak tvarovat noky a škubánky pomocí dvou lžic? Rady a tipy pro dokonalé tvary
Zdroj: Toprecepty

Škubánky a přílohové noky mají specifický tvar ragbyového míče, šišky se špičatými konci. Jejich tvar není striktně daný a pokaždé chutnají stejně, ale pokud chceme podávat klasické noky, můžeme si s jejich tvarem pohrát.

Také vám babička vařila škubánky s mákem nebo ovocnou omáčkou? Specifický tvar škubánků vytvořily dvě lžíce, pomocí kterých se těsto tvarovalo. Poradíme vám s postupem a za chvíli vám to půjde samo.

Jak tvarovat škubánky a noky

Připravujeme větší tvary, které slouží jako hlavní jídlo nebo příloha.

  • Připravíme si husté těsto na škubánky nebo moučné noky. Na přípravu noků uvaříme polévku nebo dáme vařit osolenou vodu.
  • Nabereme těsto na lžíci, namočenou do vody nebo do rozpuštěného másla. Druhou lžící seškrábneme těsto z delší strany, aby se vytvarovala šiška.
  • Opět z delší strany seškrábneme lžící těsto a tím vytvoříme nok, který vyklepneme na talíř nebo do polévky.

Noky mohou být krupicové, sýrové nebo také zeleninové. Naše video vám ukáže, jak připravit hráškové noky a jak je tvarovat pomocí dvou lžic:

 

Komentáře

Další tipy a triky