Nejlepší recepty z ředkviček. Osvědčené pomazánky a saláty z jarní kořenové zeleniny
Ředkvičky jsou oblíbenou a atraktivní jarní zeleninou. Pochutnají si na nich děti i dospělí. Zdobíme jimi namazané chleby, připravujeme z nich pomazánky a přidáváme je do salátů. Nejlepší jsou čerstvé, co nejdříve po sklizni.
Ředkvičky na zahradě
Článek z magazínu
Oblíbené ředkvičkové pomazánky
Nejoblíbenější jsou krásně zbarvené červené nebo červenobílé ředkvičky. Jemně je nakrájíme nebo nastrouháme na hrubém struhadle, přebytečnou tekutinu slijeme. Skvělé jsou v kombinaci s tvarohem, pomazánkovým máslem a vajíčky a dochucené čerstvými bylinkami (pažitka, kopr).
Nejlepší saláty s ředkvičkami
V přípravě salátů zapojíme svou fantazii a improvizujeme s tím, co zrovna máme k dispozici. Naše recepty jsou inspirací pro osvědčené kombinace surovin. Hodí se hlávkový salát, pórek a jarní cibulka. Využijeme zakysanou smetanu nebo bílý jogurt, sýry, vejce i majonézu.
Chutné kombinace surovin
Připravit můžeme ledový salát s ředkvičkami, rajčátky a pomeranči či bramborový salát, který jíme buď samotný nebo jako přílohu k masu. Pochutnáme si i na salátu z ředkviček a salátových okurek, do kterého přimícháme zálivku ze zakysané smetany.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Topinky se sýrovou pomazánkou a slaninou
Přidáno před 13 hodinami

Bramborák s lilkem
Přidáno před 14 hodinami

Javornický guláš z divokého kance
Přidáno před 15 hodinami

Bezlepkový ovocný koláč
Přidáno před 20 hodinami

Vepřová panenka s volským okem
Přidáno před 20 hodinami

Čočka trochu jinak vařená
Přidáno před 23 hodinami
Komentáře
Nejsou zde žádné komentáře.