Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nejlepší recepty z ředkviček. Osvědčené pomazánky a saláty z jarní kořenové zeleniny
Zdroj: Top recepty

Ředkvičky jsou oblíbenou a atraktivní jarní zeleninou. Pochutnají si na nich děti i dospělí. Zdobíme jimi namazané chleby, připravujeme z nich pomazánky a přidáváme je do salátů. Nejlepší jsou čerstvé, co nejdříve po sklizni.

Ředkvičky na zahradě

Ředkvičky vyséváme brzy na jaře do krytých prostor nebo přímo na záhon. Na záhonech je vhodná přikrývka netkanou textilií. Rostlinám poskytneme dostatek prostoru i vláhy. Ředkvičky se hodí i jako značkovací osivo do řádků s pomalu klíčící zeleninou (mrkev, petržel).

Oblíbené ředkvičkové pomazánky

Nejoblíbenější jsou krásně zbarvené červené nebo červenobílé ředkvičky. Jemně je nakrájíme nebo nastrouháme na hrubém struhadlepřebytečnou tekutinu slijeme. Skvělé jsou v kombinaci s tvarohem, pomazánkovým máslem a vajíčky a dochucené čerstvými bylinkami (pažitka, kopr).

Nejlepší saláty s ředkvičkami

V přípravě salátů zapojíme svou fantazii a improvizujeme s tím, co zrovna máme k dispozici. Naše recepty jsou inspirací pro osvědčené kombinace surovin. Hodí se hlávkový salát, pórek a jarní cibulka. Využijeme zakysanou smetanu nebo bílý jogurt, sýry, vejce i majonézu

Chutné kombinace surovin

Připravit můžeme ledový salát s ředkvičkami, rajčátky a pomeranči či bramborový salát, který jíme buď samotný nebo jako přílohu k masu. Pochutnáme si i na salátu z ředkviček a salátových okurek, do kterého přimícháme zálivku ze zakysané smetany.

Ředkvičky svou příjemně ostrou chutí zvýrazňují chuť salátů, podporují chuť k jídlu a usnadňují trávení. Nejlepší je použití zasyrova - abychom měli co největší užitek z vitamínu C, který je v nich obsažený. Ředkvičky jsou ceněné i pro svůj pozitivní vliv při zánětech nosních dutin a průdušek.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky