Jak připravit slaný karamel? Snadný videonávod vás provede postupem krok za krokem
Připravte se, lahodná kombinace sladkého a slaného totiž způsobuje závislost a na první ochutnání si ji zamilujete. Slaný karamel můžete použít na polití palačinek, pudinku, zmrzliny nebo pečených i nepečených dezertů.
Slaný karamel je na přípravu velmi snadný a navíc budete potřebovat pouze 4 základní suroviny. Karamel si můžete uvařit pouze pro vlastní potřebu, nebo jej uzavřít do ozdobné sklenice a použít jako jedlý vánoční dárek.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit slaný karamel
Bohatá chuť slaného karamelu si získala srdce gurmánů po celém světě. Tato lahůdka ozdobí nejeden dezert.
Na přípravu slaného karamelu budete potřebovat tyto suroviny:
- Nejprve do hrnce se silnějším dnem nasypte cukr krupici, který pomalu nasucho zahřívejte a za stálého míchání nechte zkaramelizovat.
- Jakmile bude cukr rozpuštěný, karamel získá zlatohnědou barvu. Dávejte však pozor, aby se nepřipálil - tím by karamel zhořkl.
- Do zlatavého karamelu nyní postupně zapracovávejte metličkou změklé máslo.
- Když je směs spojená, vmíchejte do ní ohřátou smetanu, poté karamel získá konzistenci hladké omáčky.
- Na závěr přisypte mořskou sůl a míchejte do úplného rozpuštění.
- Hotový slaný karamel přeceďte přes síto do uzavíratelných sklenic a po vychlazení skladujte v lednici.
Slaný karamel se stal hitem kavárenských pochoutek, protože ho můžete libovolně kombinovat u pečených i nepečených dezertů. Vyzkoušejte si jeho přípravu s pomocí snadného úvodního videonávodu. Napište nám do komentáře, jak se vám povedl.
Komentáře