Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Připravte se, lahodná kombinace sladkého a slaného totiž způsobuje závislost a na první ochutnání si ji zamilujete. Slaný karamel můžete použít na polití palačinek, pudinku, zmrzliny nebo pečených i nepečených dezertů.

Slaný karamel je na přípravu velmi snadný a navíc budete potřebovat pouze 4 základní suroviny. Karamel si můžete uvařit pouze pro vlastní potřebu, nebo jej uzavřít do ozdobné sklenice a použít jako jedlý vánoční dárek

Jak připravit slaný karamel

Bohatá chuť slaného karamelu si získala srdce gurmánů po celém světě. Tato lahůdka ozdobí nejeden dezert.

Na přípravu slaného karamelu budete potřebovat tyto suroviny

  1. Nejprve do hrnce se silnějším dnem nasypte cukr krupici, který pomalu nasucho zahřívejte a za stálého míchání nechte zkaramelizovat.
  2. Jakmile bude cukr rozpuštěný, karamel získá zlatohnědou barvu. Dávejte však pozor, aby se nepřipálil - tím by karamel zhořkl.
  3. Do zlatavého karamelu nyní postupně zapracovávejte metličkou změklé máslo.
  4. Když je směs spojená, vmíchejte do ní ohřátou smetanu, poté karamel získá konzistenci hladké omáčky.
  5. Na závěr přisypte mořskou sůl a míchejte do úplného rozpuštění.
  6. Hotový slaný karamel přeceďte přes síto do uzavíratelných sklenic a po vychlazení skladujte v lednici.

Slaný karamel se stal hitem kavárenských pochoutek, protože ho můžete libovolně kombinovat u pečených i nepečených dezertů. Vyzkoušejte si jeho přípravu s pomocí snadného úvodního videonávodu. Napište nám do komentáře, jak se vám povedl.

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli