Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tortilla je oblíbená placka, kterou můžete plnit různými ingrediencemi a zapékat do křupava. Tato sýrová tortilla je inspirovaná česnekovým chlebem a skvěle poslouží jako výtečná svačinka nebo i chuťovka ke skleničce vína.

Plněné tortilly známe především z mexické kuchyně, nejpopulárnější jsou tacos, burrito nebo quesadilla. Tortillové placky můžete využít na mnoho způsobů, s různými náplněmi, až po sladké variace s ovocem a skořicí.

Jak udělat sýrovou tortillu

Sýrová tortilla à la garlic bread je oblíbená především pro bleskovou přípravu, díky horkovzdušné fritéze ji upečete dokřupava.

Na jednu porci tortilly budete potřebovat tyto suroviny

  1. Nejprve vezměte tortillu a její polovinu potřete žervé nebo pomazánkovým máslem.
  2. Dále ji posypejte podle své chuti kořením a sušeným či čerstvě prolisovaným česnekem. Přidejte část nastrouhaného sýra a tortillu přehněte.
  3. Tortillu znovu potřete žervé, posypejte zbytkem strouhaného sýra a dejte zapéct do horkovzdušné fritézy při teplotě 175 °C na přibližně 5 minut.
  4. Hotovou tortillu posypejte nasekanou petrželkou a podávejte s rajčatovou omáčkou či jiným dipem.

Pojďte si vyzkoušet tuto lahodnou sýrovou tortillu pomocí úvodního videonávodu, který vás provede přípravou krok za krokem. Během okamžiku máte chutnou svačinu na stole a to pouze z několika málo surovin.

Přejeme dobrou chuť.

Komentáře

Další tipy a triky