Jak upéct domácí tortilly. Nejoblíbenější recepty na chlebové placky z pšeničné a kukuřičné mouky
Pod názvem "tortilly" si nejčastěji představíme tenké chlebové placky. Připravují se hlavně z pšeničné nebo kukuřičné mouky. Po upečení je po libosti naplníme a zavineme. Podáváme je jako hlavní jídlo, připravujeme je k večeři, nebo si je můžeme vzít do práce.
Domácí pšeničné tortilly
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit těsto
Jak rozválet tortilly
Zpracované těsto, které by mělo mít pokojovou teplotu, rozdělíme na kousky, z nichž vytvoříme kuličky, které velmi tence rozválíme. Na podložení si vezmeme buď silikonový vál nebo papír na pečení, abychom těsto nemuseli podsypávat moukou. Vyválíme tenké placky, které svou velikostí a tvarem odpovídají pánvi, na které je budeme péct.
Jak upéct tortilly
Připravené placky pečeme na pánvi - nasucho, na prudkém ohni a rychle. Každou stranu pečeme asi půl minuty, vzápětí se začnou tvořit puchýřky. Po otočení dopečeme druhou stranu. Placky po upečení uchováváme horké, nejlépe mezi dvěma utěrkami, aby nám před servírováním neztvrdly a neoschly.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Fit salát
Přidáno před 11 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 16 hodinami
Francouzský toust
Přidáno před 22 hodinami
Batátovo dýňová polévka bez mléka
Přidáno před 23 hodinami
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno 23. 4. 2024 13:54
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno 23. 4. 2024 13:16
Přečtěte si Zobrazit více
Čím naplnit tortilly. Jak nejlépe chutnají oblíbené placky. S těmito náplněmi neuděláte chybu
Nejlepší chlebové placky jsou ty z Indie: Vyzkoušejte roti, naan, papadam a parathu
Mexické chilli con carne: Texaské jídlo s masem a fazolemi skvěle zasytí, zahřeje a potěší milovníky ostrých chutí
Komentáře