Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smažené karbanátky z mletého masa patří mezi tradiční české recepty a na přípravu jsou opravdu snadné. Pravý karbanátek báječně voní česnekem i majoránkou, na povrchu je vždy křupavý a uvnitř dokonale šťavnatý.

Karbanátky jsou oblíbenou klasikou, kterou žádný strávník neodmítne. Připravují se z mletého hovězího i vepřového masa a smaží se dozlatova. Pokud hledáte zdravější způsob, snadno karbanátky upečete i v troubě či v horkovzdušné fritéze.

Jak připravit karbanátky

Tradiční karbanátky si můžete snadno připravit doma a zaručeně sklidíte u celé rodiny velký úspěch. Chutnají skvěle jak za tepla, tak i za studena.
Na přípravu 8 porcí budete potřebovat tyto suroviny: 1 kg mletého masa (mix vepřového a hovězího), 
  1. Mleté maso vložte do mísy, přidejte vejce, dále mezi dlaněmi rozemletou majoránku, nasekanou petržel a prolisovaný česnek. Masovou směs také osolte a opepřete.
  2. Nyní nakrájejte cibuli nadrobno a orestujte na oleji do změknutí, poté ji přidejte k masové směsi a důkladně promíchejte.
  3. Z hotové směsi tvarujte karbanátky a každý zlehka obalte ve strouhance.
  4. Připravené karbanátky smažte v rozehřátém oleji z každé strany, přibližně 5–8 minut (podle jejich tloušťky). Mimo smažení na pánvi lze karbanátky připravit na grilu, v troubě i v horkovzdušné fritéze. 
  5. Karbanátky chutnají báječně s bramborovou kaší, vařenými bramborami nebo za studena s krajícem chleba a hořčicí.

Dochází vám nápady, co připravit k víkendovému obědu? Inspirujte se tradičními karbanátky podle snadného videonávodu, se kterým to zvládnou i naprostí začátečníci v kuchyni. Přejeme dobrou chuť.

Komentáře

Další tipy a triky