Jak připravit karbanátky? Česká klasika chutná s bramborami i chlebem
Smažené karbanátky z mletého masa patří mezi tradiční české recepty a na přípravu jsou opravdu snadné. Pravý karbanátek báječně voní česnekem i majoránkou, na povrchu je vždy křupavý a uvnitř dokonale šťavnatý.
Karbanátky jsou oblíbenou klasikou, kterou žádný strávník neodmítne. Připravují se z mletého hovězího i vepřového masa a smaží se dozlatova. Pokud hledáte zdravější způsob, snadno karbanátky upečete i v troubě či v horkovzdušné fritéze.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit karbanátky
- Mleté maso vložte do mísy, přidejte vejce, dále mezi dlaněmi rozemletou majoránku, nasekanou petržel a prolisovaný česnek. Masovou směs také osolte a opepřete.
- Nyní nakrájejte cibuli nadrobno a orestujte na oleji do změknutí, poté ji přidejte k masové směsi a důkladně promíchejte.
- Z hotové směsi tvarujte karbanátky a každý zlehka obalte ve strouhance.
- Připravené karbanátky smažte v rozehřátém oleji z každé strany, přibližně 5–8 minut (podle jejich tloušťky). Mimo smažení na pánvi lze karbanátky připravit na grilu, v troubě i v horkovzdušné fritéze.
- Karbanátky chutnají báječně s bramborovou kaší, vařenými bramborami nebo za studena s krajícem chleba a hořčicí.
Dochází vám nápady, co připravit k víkendovému obědu? Inspirujte se tradičními karbanátky podle snadného videonávodu, se kterým to zvládnou i naprostí začátečníci v kuchyni. Přejeme dobrou chuť.
Komentáře