

Pečené karbanátky
Suroviny
- 250g mletého masa
- 1 rohlík
- mléko
- cibule
- vejce
- sůl
- pepř
- 1 cm plátek zázvoru
- 4 stroužky česneku
- špetka kari
Postup přípravy receptu
Rohlík nakrájený na kostky zamočíme do mléka. Když je nasáklý, vymačkáme přebytečné mléko.
K rohlíku přidáme mleté maso, vejce, nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, prolisovaný zázvor, sůl, pepř a kari dle chuti. Vše promícháme. Pokud je těsto řídké, přidáme trošku strouhanky.
Z těsta uhňácáme karbanátky a vložíme na pečící papír a dáme do trouby na 180°C na spodní a horní plech. Můžeme je ještě potřít vejcem. Cca po 15 minutách otočíme a dopečeme z druhé strany.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pečené karbanátky
-
Dobrý den děkuji za recept, opravdu vynikající. Trošku jsem si recept upravila. Na trošku oleje či sádla jsem dala cibuli a porazila do zlatova. Nechala jsem ji vychladnout a jinak jsem postupovala dle receptu. Ještě jsem přidala cca 1 lžíci majoránky, kterou jsem rozetřela v rukou. Vynikající
-
Zkusila jsem je včera. Jen jsem si přidala do masa nastrouhaný sýr, to je klasika, bez které u nás karbanátky nejedou.
Měla jsem trochu strach z těch 15 minut po každé straně, že uvnitř budou ještě syrové, ale naprosto zbytečně, byly perfektní. Děkuji za recept, putuje mezi mé oblíbené.
-
taky dělám karbanátky v troubě, přidala jsem trochu nastrouhané kapusty...asi to bude
-
Mňam!Mám připravené maso na "karboše",měla to být klasika.Šla jsem kouknout na net,pár receptů pročetla,tento se mi zdá nejlepší.Zítra si namelu/maso/ a věřím ve spokojenost mých strávníků.Díky!
-
..tak ty jsou vážně super..zázvor jsem dala mletý..pecka..
..už mi chybí tři a to jsem je ještě nedala na talíř..
-
Jdu na ně, zní to lákavě !!
-
jdu to vyzkoušet,vypadá to super
-
Taky peču karbanátky v troubě společně s bramborami,dnes jsem vyzkoušela s tím zázvorem a kari,zajímavá chuť ale byly
foto a
+5
-
Baru,dělám podobně,jen místo mléka dám 1dl Tatra neslazené mléko,nevymačkám
zázvor 1/2čajové lžičky a je to mňamka
a za príma chuť,kterou znám dávám+4bodík
-
zázvor nebo kari tam být nemusí :) to já jen, že mam ráda, když to má trošku pikantní chuť :) a mléko je jen aby ty rohlíky nasákly a pak se dobře "rozňahňaly" s masem a ostatním
-
Zajímavé karbanátky, to mléko a zázvor..hmm, stojí za vyzkoušení