Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nadýchané kynuté koláčky, které jsou uvnitř plněné tvarohem a navrchu zdobené povidly a drobenkou - to jsou dvojctihodné koláčky, které se hodí nejenom na slavnostní příležitosti, ale i k nedělnímu obědu. Poradíme vám, jak do nich správně vytvarovat důlek, aby na nich drobenka držela.

Dvojctihodné koláčky jsou sladká dobrota, kterou každý zná z poutí a jiných slavnostních událostí. Na pohled koláčky vypadají složitě na přípravu, ale pokud si na ně uděláte dostatek času, uvidíte, že je zvládne i začátečník.

Jak důlkovat koláčky

Z vykynutého těsta tvoříme malé bochánky, které plníme tvarohovou náplní a balíme do ranečku. Rovnáme je na plech vyložený pečicím papírem a necháme ještě malou chvíli kynout. Poté do každého bochánku vytvoříme důlek:

  • Nejlépe k tomu poslouží dno malé skleničky (panáku), které pomoučníte v mouce.
  • Jinou možností je použít k důlkování vajíčko nebo korkovou zátku.

Koláčky potřeme bílkem, důlky naplníme povidlovou náplní a bohatě zasypeme drobenkou. Upečeme dozlatova.

Pečete si doma rádi koláčky nebo dáte přednost jednodušším sladkým moučníkům? Podělte se s námi o své zkušenosti v komentáři pod článkem.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky