Marinovaná cibule

mika59 Kuchařka: mika59

Saláty 3 názory

Suroviny

500 g červené cibule
1 červená feferonka (nemusí být)
1 hrnek vody
1/2 hrnku červeného vinného octu
2-3 lžíce cukru
1-2 lžičky hořčičného semínka
1 lžička soli (podle chuti)
Recept si zatím oblíbilo 22 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Oloupanou cibuli nakrájíme na půlměsíčky a feferonku na kolečka. Svaříme vodu s octem, cukrem, solí a semínkem a odstavíme.

  2. Připravíme čisté skleníčky a naplníme cibuli s feferonkou. Zalijeme horkým nálevem a necháme bez uzavření vychladnout.

  3. Poté zavíčkujeme a uložíme do lednice. Používáme jako přílohu k masu, nebo do salátu, ale i samotná jen tak je výborná.

Poznámka

Množství cukru a soli je orientační, prostě dochucujte dle svých chutí. Jíst můžete už po pár hodinách, bohužel nevím, jak dlouho to má trvanlivost, protože u nás zmizí během pár dnů.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 18 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Marinovaná cibule

Tématické fráze: marinovaná cibule marinovaná červená cibule recepty recept marinovaná cibule

Zapomněl/a jsem heslo