Jak snadno a rychle nadrtit sušenky. Poradíme několik osvědčených způsobů
Do pečených i nepečených dezertů občas potřebujeme sušenky nebo piškoty. Když je máme použít v celku, není co řešit, ale co když je v receptu uvedeno ¸¸použijte drcené sušenky“? Pak je několik možností, jak si je připravit.
Z drcených sušenek jde vytvořit mnoho dobrot, zdaleka ne pouze oblíbený cheesecake. Ze sušenek můžete připravit pečený či nepečený dort, roládu nebo třeba cupcakes. V následujícím článku si ukážeme několik způsobů, jak sušenky lehce nadrtit.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak nadrtit sušenky
Vyberte si, co vám nejvíce vyhovuje:
- Nejjednodušší je použít mixér. Vzniklá drť má jemnou strukturu a můžete snadno a rychle umixovat větší množství sušenek.
- Stejnou práci udělá elektrický sekáček na potraviny, ale nevejde se do něj naráz tolik sušenek, jako do mixéru.
- Drtit můžeme také za pomoci válečku na nudle nebo paličky na maso. Aby drobečky nebyly po celé kuchyni, je praktické dát sušenky do sáčku se zipem, vytlačit vzduch a uzavřít. Výhodou tohoto způsobu je, že si sami korigujete výsledný stupeň nadrcení.
- Další možností je sušenky nastrouhat na struhadle, ale protože sušenky jsou křehké a snadno se lámou, není tento způsob zrovna ideální.
- Pokud máme po ruce mlýnek na maso, můžeme použít i ten a sušenky v něm jednoduše namlet.
Máme ještě tip na závěr: Aby byly sušenky ještě křehčí, dejte je na půl hodiny do mrazáku a až potom nadrťte. A když už víte, jak na to, můžete se pustit třeba do tohoto nepečeného dortu:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 12 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 21 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 21 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 22 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 23 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno 26. 4. 2024 08:38
Přečtěte si Zobrazit více
Křupavý bramborák pro líné kuchaře patří do trouby: Odpadá loupání a strouhání brambor, oleje úplně stačí lžička
Dýňový cheesecake voní vanilkou a je vláčný. Jak ho nejlépe připravit, poradil semifinalista MasterChef Česko Pavel Berky
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Komentáře