Jak správně uvařit celozrnnou rýži? Bude se vařit delší čas než rýže klasická
Rýže je oblíbenou přílohou, jelikož se pouze propláchne, dá do hrnce se studenou, osolenou vodou a přivede se k varu. Jedná se o surovinu plnou zdraví prospěšných látek - když ale použijete tu celozrnnou, bude oběd ještě výživově hodnotnější.
Podobně jako celozrnná mouka, ani celozrnná rýže není zbavena obalových vrstev, ve kterých se nachází nejvíce minerálů, vitamínů a dalších cenných látek. Díky tmavší barvě ji také můžete najít pod označením rýže hnědá. Její chuť má lehce oříškový nádech.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak správně vařit celozrnnou rýži
Celozrnnou rýži je potřeba, stejně jako rýži klasickou, před vařením propláchnout v tekoucí vodě. Rýže se pak vloží do hrnce a zalije studenou vodou. Na hrnek rýže se přidávají dva hrnky vody, tedy stejně jako u rýže klasické. Rozdíl však spočívá v tom, že ta celozrnná se bude vařit o něco déle, a to celkem zhruba 30–40 minut.
V obchodech není k dostání pouze celozrnná rýže, ale i celozrnné špagety. I ty se vaří déle než těstoviny klasické. Skvěle chutnají s pestem z medvědího česneku, sušenými rajčaty a kešu oříšky.
Komentáře