Celozrnné špagety s pestem z medvědího česneku

Marie Svarcova Kuchařka: Marie Svarcova

Doba přípravy: 20 minut 3 porce Těstoviny 0 názorů

Suroviny

celozrnné špagety - množství podle porcí
svazek medvědího česneku
sušená rajčata v oleji
hrst kešu oříšků nesolených
2 lžíce olivového oleje
sůl
pepř
parmezán (nebo kozí sýr) na posyp
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Špagety vložíme do většího množstvé vroucí osolené vody, zakápneme olejem a vaříme asi 8-9 minut na skus.

  2. Zatím uděláme pesto. Listy česneku na sítu opláchneme pod tekoucí vodou a odstředíme v salátové odstředivce nebo jinak osušíme (papírová utěrka). Do mixéru dáme listy, olivový olej, 1 lžíci oleje z rajčat, přidáme sůl sle chuti, pepř a kešu (část necháme k servírování). Vše rozmixujeme a zbylé oříšky nasekáme nahrubo.

  3. Scedíme hotové špagety a promícháme je v míse se sušenými rajčaty nakrájenými na nudličky a pestem. Na talíři posypeme strouhaným parmezánem (kdo nemůže, nastrouhá kozí sýr) a kešu oříšky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Celozrnné špagety s pestem z medvědího česneku

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo