Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rádi pečete sušenky, ale nikdy nejste spokojení s jejich výsledným tvarem? Zkuste příště tvarovat sušenky podle následujícího videonávodu a uvidíte, jak budou krásné. S našimi radami docílíte krásně jednotného tvaru.

Tvarování sušenek dokáže někdy potrápit. Každá je jinak velká, některá popraskaná, jiná zase vypouklá. Co s tím? Podívejte se na videonávod, ve kterém vám přinášíme hned dvě možnosti tvarování sušenek. Vyberte si tu, která se vám zamlouvá více.

Jak postupovat při tvarování sušenek

Na tvarování sušenek si připravte sušenkové těsto podle osvědčeného receptu. 

  • Z hotového těsta odlamujte stejně velké kousky, které tvarujte do kuliček a skládejte vedle sebe na plech vyložený pečicím papírem.

Na stlačování sušenek máte následující dvě možnosti, vyberte si tu svou:

  1. Pomocí vidličky stlačujte jednotlivé sušenky do placiček.
  2. Připravte si paličku na maso, kterou každou sušenku lehce rozmáčkněte. Nezapomeňte si pod paličku přiložit sáček, aby se vám na ni nelepilo těsto
Jakékoliv sušenky jsou skvělým pohoštěním pro každou příležitost. Na základní těsto sušenek existuje mnoho receptů. Pokud už jste svůj perfektní postup našli, držte se ho, ale nebojte se měnit příchutě sušenek. Zkusit můžete sušenky kokosové, skořicové, čokoládové nebo třeba netradiční levandulové. A pokud byste začali mít výčitky ze sladkého, zkuste základ těsta na sušenky udělat třeba z luštěnin.

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli