Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

"Křehké sušenky s mandlovou čepičkou"

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

K@tka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 45

45

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 874 kJ /
3 555 kcal
Bílkoviny50,55 g
Tuky238,18 g
Vláknina23,70 g
Cholesterol 621 mg
Sodík 263 mg
Sůl1,95 g
Sacharidy266,83 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve si připravte mandlovou čepičku, aby vám stačila vychladnout. V silnostěnné pánvi rozehřejte 60 g másla a na středním plameni na něm pražte plátky mandlí asi tak 5 minut, až získají mírně zlatavou barvu a krásně se rozvoní kuchyní. Krok 2: V tuto chvíli k nim přisypte tmavý cukr a nechte ho lehce rozpustit a zkaramelizovat (asi tak 2 minuty). Pozor, nesmíte ho připálit, jinak by zhořkl. Krok 3: Odstavte z plotny a přilijte 3 lžíce amaretta, které dodá jedinečné aroma. Vyndejte z pánve (jinak by směs stydla pomaleji) a nechte vychladnout. Krok 4: Nastal čas těsta. V silnostěnné pánvi si rozehřejte máslo a pražte na něm mandličky při neustálém míchání asi tak 10 minut. Přesuňte je na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk a nechte mírně vychladnout. Následně rozmixujte na jemnou, mírně mastnou moučku. Krok 5: K mandličkám prosejte mouku smíchanou se dvěma lžičkami prášku do pečiva. Zvlášť si prošlehejte změklé máslo, žloutek pokojové teploty a 40 g třtinového cukru muscovado tak dlouho, až směs nabude na objemu a mírně ze světlá (přibližně 5 minut). Krok 6: Přesuňte máslovou pěnu k mouce s mandličkami a vše propracujte do hladkého těsta. Rozehřejte si troubu na 200°C. Krok 7: Na plech vyložený pečicím papírem tvarujte z těsta menší placičky (o průměru cca 3 a 1/2 centimetru) a klaďte je na vzdálenost alespoň 4 cm od sebe, aby se vám při pečení nespojily. Krok 8: Na každou placku navrstvěte pořádnou dávku mandlové čepičky (alespoň 2 lžičky náplně) a jemně ji zamáčkněte do těsta. Krok 9: Vložte do vyhřáté trouby a pečte asi tak 6 minut, až sušenkám mírně zhnědnou okraje a celou kuchyní se bude linout neodolatelná karamelovo-mandlová vůně. Krok 10: Sušenky vyndejte z trouby a před jakoukoli manipulací je nechte zcela vychladnout, jinak by se vám úplně rozdrolily. Ovšem i po vychladnutí jsou sušenky velmi křehké, takže je třeba přesouvat je z plechu velmi opatrně, nejlépe pomocí tenké kovové obracečky nebo lopatky na dort. Krok 11: Podávejte nejlépe se silným espressem nebo skleničkou mandlového likéru.

Zveřejněno 5. 6. 2013

Poznámka autora K@tka

Tipy a triky, stejně jako podrobný fotopostup najdete na: http://www.foodstyle.cz/products/krehke-susenky-s-...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

"Křehké sušenky s mandlovou čepičkou"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OXjg

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

"Křehké sušenky s mandlovou čepičkou"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OXjg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (3)

Vypadají krásně křupavě :-p:-p

Moc se mi to líbí!!!:yes::yes::yes:

Tohle bude křupavá a mandličkama voňavá dobrota:-K;-):-):yes::yes:

Tématické fráze:
křehké sušenky recept, křehke sušenky, domácí mandlové sušenky, krehke maslove susenky, sušenky amareto, sušenky amaretto, susenky z mandlove mouky, mandlové sušenky bez mouky, italské sušenky recept, recept na italské sušenky, recept na karamelovo mandlové placky, sušenky od pohlreicha, italské sušenky, sušenky s mandlemi recept, maminčiny recepty sušenky, recept susenky s mandlemi, neodolatelne susenky, italské křehké sušenky, křehké karamelové sušenky recepty, maslové sušenky maminčiny recepty

Suroviny:
mandle loupané, mouka polohrubá, cukr třtinový, prášek do pečiva, žloutek, máslo, máslo, mandle plátkové, máslo, cukr třtinový, amaretto

Přidat fotografie receptu