Jak udělat grilovaný hermelín? Stačí nám na něj pouze 3 suroviny
Grilovaný hermelín je oblíbenou pochoutkou jako stvořenou pro letní grilování. Po zakrojení se sýr dokonale rozteče a rozplývá se na jazyku. Je to zároveň výborná vegetariánská alternativa k masu s jednoduchou přípravou.
Grilovaný hermelín nesmí chybět na žádné grilovací party. Jeho rychlá a snadná příprava se hodí vždy, když máme hlad a nechceme dlouho čekat na propečení masa. Hermelín totiž stačí ochutit kořením či bylinkami, zabalit do alobalu a šup s ním na gril. Hotový bude za pár minut a to opravdu z mála - stačí nám jen sýr, koření a olej.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak na grilovaný hermelín ze tří surovin
Pro grilování je nejlepší kvalitní hermelín se silnější vrstvou plísně na povrchu, která se postará o to, že sýr nevyteče. Můžete zvolit běžný kvalitní hermelín, camembert nebo přímo speciální "hermelín na gril". Ať už zvolíte jakýkoliv, vždy je vhodné grilovat sýr zabalený v alobalu, čímž se minimalizuje vytečení a nerovnoměrné propečení hermelínu.
- Na 2 porce grilovaného hermelínu potřebujete 2 kusy hermelínu, 100 ml oleje a 2 lžíce grilovacího koření.
- V misce dobře rozmíchejte olej s grilovacím kořením. Můžete přidat i více koření podle vlastní chuti.
- Ve směsi obalte hermelíny ze všech stran a zabalte je do alobalu tak, aby sklady byly na bocích sýrů.
- Poté dejte na rozpálený gril a grilujte 5–10 minut z každé strany.
- Grilovaný hermelín opatrně rozbalte z alobalu a servírujte s čerstvým pečivem nebo zeleninovým salátem.
Tip: Místo grilovacího koření můžete hermelín ochutit česnekem či bylinkami jako je tymián, rozmarýn nebo oregano.
Grilovaný hermelín ze tří surovin si můžete udělat také podle našeho videonávodu, který vás postupem provede krok za krokem.
Dobrou chuť.
Komentáře