

Telecí pečené pod cibulí a česnekem
Suroviny
- 1 kg telecího masa ( já dnes měla na silnější plátky nakrájené telecí na řízky )
- máslo
- bylinkové máslo
- 2 ks velké červené cibule
- hrst cibulky
- 6 stroužků česneku
- sůl
- kmín
- voda na podlití
- na zahuštění výpečku:
- povolené máslo
- s hladkou moukou
Postup přípravy receptu
Telecí maso osolíme z obou stran, vyložíme jej na dno pekáčku.
Poklademe červenou cibulí nakrájenou na kroužky, česnekem pokrájeným na tenké plátky, pokmínujeme, posypeme restovanou sušenou cibulkou.
Na to vše rozmístíme máslo i bylinkové máslo a trochu podlijeme vodou.
Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C, přiklopíme a pečeme hodinu a půl.
Poté maso dopékáme bez přiklopení ještě tak hodinku, aby maso chytilo správnou barvu a chuť.
Zhruba 15 min před dopečením do výpeku vmícháme máslo s moukou.
Průběžně během pečení maso poléváme shora výpekem.Vhodnou přílohou jsou šťouchané brambory s bylinkovým máslem a posekanou petrželkou kudrnkou.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Telecí pečené pod cibulí a česnekem
-
AeroKarel:Ty jsi ale trdlo...takhle uvažovat...kvůli Tobě si kažedej zbourá tele za panelákem...
-
AeroKarel:
Náhodou jsem dnes opět pekl krk podle tohoto rcp: http://www.toprecepty.cz/recept/39916-teleci-na-ma...
Trouba na 200°C, pečeno 10´ odkryté a potom na 175°C pečeno pod poklicí dalších asi 100´. Krásnou barvu to chytlo i pod poklicí na těch 175°CPříloha - pečené hokaido a jabl. kompot
-
Nejlepší na pečení je karbanátek, tedy telecí krkovice.
Časy a teploty: Dát do trouby na 200, po deseti minutách stáhnout na cca 120, nechat 2 hodiny pod pokličkou, pak dopéci dohněda zase na 200. Po té době a teplotě v receptu to musí být jak troud. -
jandelicek: Z mrazáku? Za stálého míchání umístit do WC.
Maso jedině čerstvé. -
Furt jsem nevěděla, co s telecím, které jsem měla v mrazáku...zkusila jsem tenhle recept a musím říct, že super...děkuji... :)
-
Telecí bez problému seženete v Globusu (každý čtvrtek čerstvé zboží) a nebo se dá objednat na netu. Doporučuji,nemá chybu
-
-
Moc hezky připraveno
+10
-
moc pěkný recept
-
Telecí jsem měla naposledy, když byly holky malinké, jednou jsem sehnala pěkný kousek a dělala jim dušené plátky. Můj muž nejí žádné "mladé" maso - kůzlečí, jehněčí, králíka,... tak mám smůlu
-
Dala bych si telecí, tu telecí ledvinu také,která nikde není,máš to moc pěkné
-
-
holka ze severu:
-
Děkuji Všem, začíná se mi tu líbit
-
holka ze severu:jéééé, telecí jsem neviděla už pár let a jako holka jsem milovala plněnou telecí ledvinu-to bylo žraso
Dávám ti 5.bod
za pěkný recept i pěknou fotku a aranž