Telecí pečené pod cibulí a česnekem

holka ze severu Kuchařka: holka ze severu

Jiné maso 24 názorů

Suroviny

1 kg telecího masa ( já dnes měla na silnější plátky nakrájené telecí na řízky )
máslo
bylinkové máslo
2 ks velké červené cibule
hrst cibulky
6 stroužků česneku
sůl
kmín
voda na podlití
na zahuštění výpečku:
povolené máslo
s hladkou moukou
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Telecí maso osolíme z obou stran, vyložíme jej na dno pekáčku.

  2. Poklademe červenou cibulí nakrájenou na kroužky, česnekem pokrájeným na tenké plátky, pokmínujeme, posypeme restovanou sušenou cibulkou.

  3. Na to vše rozmístíme máslo i bylinkové máslo a trochu podlijeme vodou.

  4. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C, přiklopíme a pečeme hodinu a půl.

  5. Poté maso dopékáme bez přiklopení ještě tak hodinku, aby maso chytilo správnou barvu a chuť.

  6. Zhruba 15 min před dopečením do výpeku vmícháme máslo s moukou.

  7. Průběžně během pečení maso poléváme shora výpekem.Vhodnou přílohou jsou šťouchané brambory s bylinkovým máslem a posekanou petrželkou kudrnkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Telecí pečené pod cibulí a česnekem

  • Vašík Vašík(neregistrovaný)

    AeroKarel:Ty jsi ale trdlo...takhle uvažovat...kvůli Tobě si kažedej zbourá tele za panelákem...:-!

    Odpovědět

  • casino casino

    AeroKarel:
    Náhodou jsem dnes opět pekl krk podle tohoto rcp: http://www.toprecepty.cz/recept/39916-teleci-na-ma...
    Trouba na 200°C, pečeno 10´ odkryté a potom na 175°C pečeno pod poklicí dalších asi 100´. Krásnou barvu to chytlo i pod poklicí na těch 175°C:-) Příloha - pečené hokaido a jabl. kompot

    Odpovědět

  • AeroKarel AeroKarel(neregistrovaný)

    Nejlepší na pečení je karbanátek, tedy telecí krkovice.
    Časy a teploty: Dát do trouby na 200, po deseti minutách stáhnout na cca 120, nechat 2 hodiny pod pokličkou, pak dopéci dohněda zase na 200. Po té době a teplotě v receptu to musí být jak troud.

    Odpovědět

  • AeroKarel AeroKarel(neregistrovaný)

    jandelicek: Z mrazáku? Za stálého míchání umístit do WC.
    Maso jedině čerstvé.

    Odpovědět

  • jandelicek jandelicek

    Furt jsem nevěděla, co s telecím, které jsem měla v mrazáku...zkusila jsem tenhle recept a musím říct, že super...děkuji... :)

    Odpovědět

  • Žirafka Žirafka(neregistrovaná)

    Telecí bez problému seženete v Globusu (každý čtvrtek čerstvé zboží) a nebo se dá objednat na netu. Doporučuji,nemá chybu :-8:-8:-8

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Moc hezky připraveno:-K+10:-p:yes:

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    moc pěkný recept:yes::yes::-p:-K

    Odpovědět

  • zizala zizala

    :-( Telecí jsem měla naposledy, když byly holky malinké, jednou jsem sehnala pěkný kousek a dělala jim dušené plátky. Můj muž nejí žádné "mladé" maso - kůzlečí, jehněčí, králíka,... tak mám smůlu ;-(

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Dala bych si telecí, tu telecí ledvinu také,která nikde není,máš to moc pěkné:-K:yes:

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    holka ze severu::-D:-D:-D:-D;-)

    Odpovědět

  • Děkuji Všem, začíná se mi tu líbit :-K:-D

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    holka ze severu:jéééé, telecí jsem neviděla už pár let a jako holka jsem milovala plněnou telecí ledvinu-to bylo žraso;-) Dávám ti 5.bod:yes: za pěkný recept i pěknou fotku a aranž;-)

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: pečené telecí maso pečené telecí telecí maso pečené pečené telecí maso recepty telecí pečeně pečená telecí žebra pečené telecí recept telecí na pečení pecena teleci ledvina telecí maso na pečení telecí krk recepty teleci ledvina pečený teleci krk pečená telecí žebírka telecí ledvina recept pečené telecí recepty telecí krk pečený telecí krkovice recepty telecí pečeně recept recept na telecí pečeni

Zapomněl/a jsem heslo