Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Studená zima a lehký osvěžující krém k sobě příliš nepatří. Tradičními moučníky pro chladné dny jsou různé koláče, plněné záviny, kynuté buchty nebo bábovky. Připravit si teplý dezert netrvá dlouho a ještě se jím můžeme zahřát.

Zimní sněžení, mráz a plískanice nás mnohdy uvězní doma, v teple. Rádi bychom si s rodinou dopřáli dezert ke kávě a čaji, ale nemáme chuť na studený krém, šlehačku s ovocem nebo dokonce zmrzlinu. Poradíme vám několik tipů na teplé moučníky.

Jak připravit horký dezert

Připravuje se těsně před podáváním:

  • Jedním z nejznámějších dezertů je čokoládový fondán - lehoučké jemné těsto, z kterého po rozkrojení vytéká horká čokoláda.
  • Horké rozvařené ovoce (jahody, višně, broskve) v kombinaci se zmrzlinou, šlehačkou a horkou čokoládou můžeme podávat i hostům.
  • Výborným dezertem může být obyčejná žemlovka s tvarohem, politá rozvařeným horkým ovocem a posypaná oříšky.
  • Smažená zmrzlina je kombinací horkého a studeného dezertu, který se podává při návštěvách hostům a připravuje se těsně před konzumací.
  • Císařský trhanec je jemná palačinka ze sladkého těsta. Po opečení na pánvi se roztrhá vidličkou, polévá ovocnými omáčkami a sype cukrem.

Dezerty s horkou náplní

Podáváme je k obědu nebo k odpolednímu čaji:

  • Palačinky, omelety nebo kynuté lívance, plněné horkým rozvařeným ovocem, jsou ideální svačinkou a občerstvením nejen pro děti.
  • Knedlíčky z tvarohového, kynutého nebo bramborového těsta můžeme plnit libovolným ovocem a přelévat horkými omáčkami.
  • Dezerty z granoly, pečené drobenky (crumble) nebo rozdrcených sušenek, přelitých horkým rozvařeným ovocem, zdobíme jogurtem nebo šlehačkou.
  • Kaše a nákypy z vloček, krupice, jahel, rýže a ovoce jsou nejen výborná snídaně nebo oběd, ale i sytý moučník. Dají se jíst studené i teplé.

Malé horké pohoštění

Stačí dvě nebo tři ingredience a vytvoříme vynikající zákusek:

Pokud jste dostali chuť na sladký horký dezert a nevíte, jak na něj - zkuste si připravit zapečené palačinky s tvarohem podle našeho videa:

Sladké drobečky

Sladký oběd, který dítko nesní, necháme v lednici do druhého dne a pak ho ohřejeme, ozdobíme a pocukrujeme. Připravené kaše, ovocné směsi nebo kynuté lívanečky - vše se dá po příchodu ze zimní procházky ohřát v mikrovlnné troubě a podávat jako originální svačinku.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Nejnovější recepty Více