

Grilovaný Hermelín
Suroviny
- Hermelín
- olej
- grilovací koření
Postup přípravy receptu
V misce rozmícháme 1 dl oleje s 2 polévkovými lžícemi grilovacího koření, (lze přidat i více, podle chuti). Ve směsi obalíme Hermelín a ten zabalíme do alobalu tak, aby sklady byly na bocích sýru.
Hermelín v alobalu dáme na rozpálený gril a grilujeme 5-10 minut z každé strany. Po grilování rozbalíme alobal a sýr z něj opatrně přeložíme na talíř.
Poznámka od kuchařky
Hermelín se uvnitř krásně rozteče, na povrchu jej pohromadě drží jeho kůrka - při manipulaci je důležité nepoškodit její celistvost, jinak sýr vyteče.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Grilovaný Hermelín
-
Je lepší mít sýry určené přímo pro grilování (třeba v Globusu jsme teď kupovali https://www.letakomat.cz/globus/aktualni-letak-pra...). Občas se nám stalo, že ty obyčejné nebyly moc dobré.
-
Zaujímalo by má na koľko to mám nastaviť teplotu grilu
-
Luca: Alobal do mikrovlnky? To snad NÉÉÉ.
-
Ahoj, jde to udělat tenhle recept i v mikrovlnce, nebo v Troubě? Děkuji za odpovědi. Miluju grilovaný hermelín, jen mě to zajímá jestli se to dá ohřát kromě grilu i jinak?
-
mnam
-
Merylas: A v čem máte hermelín v miklovlnce zabalený? Pokud se nepletu, tak alobal d mikrovlnky nesmí...
-
Dajda: Hermelín se taky dá připravit v mikrovlnce, jen se nesmí od ní odcházet
Jak se hermelín nafoukne, tak vypnout, jinak pak už praskne.
-
spagetka: Já je miluju vlastně k čemukoli. Maso na červeném víně s brusinkami a navíc další sklenkou červeného je moje představa o dokonalém menu pro sváteční dny.
Sbírat je bohužel chodím do supermarketů, kde je zbytečně přeslazují. Věřím, že doma zavařené jsou mnohem lepší, ale to jsem nikdy neprovozovala.
-
Dajda: s "brusinkovými" kaloriemi to tak zlé není, takový diabetici nebo lidé s nemocnými ledvinami by je měli jíst hodně. Nejlepší je nasbírat a zavařit nebo zamrazit i usušit je vlastnoručně, to je pravda. Ale souhlasím, sýr a brusinky k sobě padnou
Já u nás sbírám sestřenku brusinek, ta někdy i líp chutná - klikev -
Jari: .. a navíc ušetříme smažený obal a spoustu kalorií
!
Já hermelín nebo podobný sýr jen rozbalím a na obalovém papíru strčím do malého rozehřátého hrnce s tlustým dnem. Přikryju a za chvíli je dobrota hotová. Opravdu nic nevyteče. Hezky sýr vezmete z papíru ho překlopíte na talíř. Většinou nepoužívám žádné koření, žádný olej, zato si dám bohatě brusinky. Tam už je to s kaloriemi horší, ale já mám sýr a brusinky moc ráda. -
Je to jednoduché a fakt výborné. A hlavně bez nádobí
-
ana:
Neodpovím vám kolik to má kalorií, jen to, že já když jsem potřebovala zhubnout a dostala na tohle chuť, tak jsem si koupila hermelín light a potřela ho jen jemně olejem s kořením. Zato jsem si k němu udělala tu cibuli a to byla asi fakt kalorická bomba. ALE úžasně jsem si pochutnala a kila šla nadále dolů. Hlavně si to nevyčítat -
Kolil to ma zhruba clorii?
-
Luxusní a jednoduchá pochoutka
-
Miluju sýry na gril!! Dá se rovnou koupit v krámě různé druhy - ohnivák, hermelín na gril, výheňák...:)