Jak udělat podmáslový řízek? Přinášíme recept na dokonale křehké a šťavnaté maso
Řízky jsou pokrm, který všichni milují a hodí se pro každou příležitost. Zkuste je tentokrát jinak. Naložením do podmáslí získáte ten nejšťavnatější a nejkřehčí řízek, jaký jste kdy jedli. Věříme, že tato verze řízků bude vaší oblíbenou.
Řízek je klasika, která nikdy nezklame. Na jeho přípravě není nic složitého, jen nás někdy může potrápit vysušenější maso. Na to však máme skvělý trik, kterým je podmáslí. Jeho kyselé složky způsobí, že maso zkřehne a po usmažení je šťavnatější a jemnější. Poté už jen obalíme ve známém trojobalu a usmažíme dozlatova.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak udělat podmáslový řízek
Pro maximální křehkost masa a chuť je ideální marinovat v podmáslí den dopředu, nebo alespoň přes noc. Delší doba marinování zajistí, že řízek bude křehký celý, ne jen na povrchu. A jak na to?
- Na 6 porcí podmáslových řízků je potřeba 6 vepřových řízků, 250 ml šlehaného podmáslí, 1–2 stroužky česneku, několik lístků šalvěje, 1 lžička dijonské hořčice a podle chuti sůl a mletý pepř. Na trojobal potřebujete 2–3 vejce (podle potřeby), hladkou mouku, strouhanku a sádlo na smažení.
- V misce prošlehejte podmáslí s utřeným česnekem, hořčicí a drobně nakrájenými lístky šalvěje.
- Touto směsí potřete lehce naklepané řízky, vložte je do uzavíratelné krabičky a přelijte zbytkem marinády. Uložte je minimálně přes noc marinovat do lednice.
- Poté maso vyjměte a nechte marinádu okapat. Plátky masa osolte, opepřete a lehce poprašte moukou.
- Namočte plátky do rozšlehaných vajec, obalte ve strouhance a v rozehřátém sádle řízky usmažte z obou stran dozlatova.
- Podávejte s bramborami nebo salátem a ozdobte kouskem citrónu.
Podobně jako podmáslí funguje skvěle také bílý jogurt, díky kterému je maso fantasticky křehké a šťavnaté. Přesně takové křehoučké jogurtové řízky si můžete udělat podle našeho videoreceptu. Přejeme dobrou chuť.
Komentáře