Křehoučké jogurtové řízky

majda1512 Kuchařka:

Drůbeží maso 12 názorů

521

Suroviny

kuřecí řízky
1 velký jogurt
grilovací koření dle chuti
5 stroužků česneku
2 vejce
Recept si zatím oblíbilo 21 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí řízky (prsa) lehce rukou naklepeme, osolím a opepříme. Marinádu uděláme smícháním jogurtu, prolisovaného česneku, vajec a koření (já dala grilovací od Kotány) a dle chuti dosolíme a opepříme.

  2. Řízky protáhneme marinádou, uložíme do nádoby a zalijeme zbytkem marinády, uložíme do lednice přes noc. Poté jen obalíme ve strouhance a smažíme.

Poznámka

Jsou velmi křehoučké s lehkým závanem česneku a koření.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 612 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Křehoučké jogurtové řízky

  • Jarma Jarma(neregistrovaná)

    Aavek: Do marinády Solamyl dávám léta a řízky se ve strouhance krásně obalují.

    Odpovědět

  • Aavek Aavek

    Mája: Řízky naložené v jogurtu dělám již pár let a jsou vynikající, křehoučké, maso se úplně rozpadá... Ale šílím při obalování strouhankou, je to "patlámo-drámo" :-D , kdyby konečný výsledek nebyl tak chutný, asi bych se vrátila ke klasickému trojobalu, který oproti této verzi zvládám rychleji. Opravdu pomůže solamyl? určitě vyzkouším! ;-) Ať už tak nebo tak, maso naložené v jogurtu je mňamózní, kdo ještě nezkusil, určitě vyzkoušejte!!! :-)

    Odpovědět

  • martinice martinice

  • jarda Kadic jarda Kadic

    11.10.2014 běžel na Primě pořad o vaření, kde kuchařka Karolína zrovna takto řízky nakládala.A mě najednou přešla “ta skleněná nemoc“,já jsem to kdysi takhle nakládal, když jsme budovali podnikovou chalupu:-)) pro každý případ jsem se radši podíval do vyhledavače a naskočil mi tvůj recept.Zítra to spáchám,dnes naložím.A tobě letí zasloužený bod:yes:

    Odpovědět

  • Mája Mája(neregistrovaná)

    Tak udělala jsem je a jsou výborný! Jak kuřecí, tak z krkovičky ty obzvlášť, doporučuji, dát malou lžičku solamylu, strouhánka perfektně drží:-K

    Odpovědět

  • ruzickaduhova ruzickaduhova(neregistrovaná)

  • blacinka blacinka

    Posílám bodík, ukládám a určitě vyzkouším:yes::-)):-8

    Odpovědět

  • keltan keltan

    Chtěla sem sem tenhle recept dát,ale koukám,že už to někdo udělal za mě ;-) Nevadí.Je to lahůdka.U nás už se nepodávají na večeři a tak,ale musím jich vždycky naložit aspoň dvě kila a na malé kousky a vozíme je na oslavy a podobně.Chutnaj dobře jak teplý,tak studený.Doporučuju...:yes:

    Odpovědět

  • Koubkova Koubkova

    Rozpadají se na jazyku.:-K:-p:yes:

    Odpovědět

  • destovka destovka

    Urcite vyzkousim!!!:-p:-p Davam bodik!!!:-K

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Tys měla dnes tohle, že? No, já je znám a být tebou, neměnila bych!!:-p:yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Majdo1512, toto důvěrně znám, dělávám a řízky jsou opravdu křehké a dobré. Máš 2.boda:yes:

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo