Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tvarohové knedlíky si nás získaly. Jednoduché těsto z několika surovin je hotové během chvilky, do kousků těsta zabalíme ovoce - vybereme z toho, co máme zrovna k dispozici. Chutné jsou především jahody, meruňky, švestky a borůvky. Vaření trvá jen několik minut a servírování může začít. Tvarohové knedlíky milují strávníci i hospodyňky.

Letní ovocné knedlíky se dají vařit z různých těst, oblíbené je především kynuté, bramborové, odpalované a samozřejmě tvarohové. Knedlíky z měkkého tvarohu jsou příjemně vláčné a chuťově jemné, přitom je jejich konzistence kyprá. Příprava těsta je svižná, jedná se o skutečnou letní rychlovku.

Jak udělat tvarohové knedlíky 

Na těsto pro tři porce knedlíků podle receptu z videa (viz níže) potřebujete pouze 250 g tvarohu, 1 vejce, 240 g polohrubé mouky, 2–3 lžíce oleje a 1 špetku soli. Množství si vynásobte podle počtu strávníků.

  1. Ze všech surovin vypracujte těsto. Rozkrojte ho na poloviny a každou z nich vyválejte na plát. Z plátů nakrájejte čtverce.
  2. Do každého čtverce zabalte ovoce, těsto dobře uzavřete a zakulaťte do tvaru knedlíku.
  3. Připravené knedlíky vkládejte do vroucí vody, po chvilce je oddělte ode dna a jakmile se objeví na hladině, vařte je ještě cca 3–5 minut. 
  4. Hotové knedlíky podávejte co nejdříve po uvaření. Na talíři je ozdobte podle vlastní chuti. Stačí na ně dát trochu práškového cukru a rozpuštěného másla, přidat kopeček zakysané smetany a můžete si pochutnávat.

Tvarohové knedlíky jsou báječným hlavním jídlem, ale také skvělým dezertem, zvlášť když je na talíři ozdobíte kopečkem šlehačky nebo zakysané smetany. Při podávání můžete na talíř přidat ještě sezonní čerstvé ovoce.

Přejeme dobrou chuť.

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli