Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Od začátku léta až do podzimu jsou ovocné knedlíky hitem naší kuchyně. A není divu, dají se připravovat na mnoho způsobů a pokaždé jsou jiné díky různým náplním. Někdo raději s jahodami, jiný s meruňkami nebo švestkami. Navíc se dají různě sypat a zdobit. A samozřejmě, základem je skvělé těsto.

Výborné a osvědčené je kynuté těsto, výsledkem jsou skvělé nadýchané knedlíky. Ale znáte tvarohové těsto? Příprava je velmi rychlá a snadná, stačí znát zaručený recept, podle kterého se pokaždé povedou. A přesně takový pro vás máme, je skvělý a proto by se mohl stát stálicí v "repertoáru" vaší letní kuchyně.
Knedlíky z tvarohového těsta jsou na přípravu rychlé. Stačí umíchat těsto ve správném poměru surovin, svižně je zpracovat, rozdělit na kousky a pustit se do jejich plnění ovocem. Lépe se pracuje s celými kusy ovoce než s drobným ovocem, jako jsou např. borůvky. Pokud přesto chcete využít drobné ovoce, raději jím ozdobte prázdné tvarohové knedlíky až na talíři. Ochucené a ozdobené knedlíky jsou lahodnou dobrotou

Tvarohové knedlíky podle videa

S příjemně tvárným těstem podle našeho receptu se krásně pracuje, určitě ho doporučujeme vyzkoušet. 

  1. Na těsto stačí jen několik surovin. Na základní dávku potřebujeme 500 g tvarohu, 1 vejce, 200 ml dětské krupice a špetku soli.
  2. Z uvedených surovin vypracujeme těsto. Oddělujeme kousky, které použijeme k obalování ovoce (např. jahod, meruněk, švestek).
  3. Knedlíky vkládáme do vařící vody a necháme vařit 3–5 minut. Po vyplavání na hladinu jsou hotové.
  4. Tip: Knedlíky můžete vařit také v páře, není na tom nic složitého.

Pokud vás zajímá, jak jednoduše ovoce do těsta zabalit, aby vaše knedlíky byly dokonalé, podívejte se do dalšího videa.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky