Z gumového pečiva jde udělat zase křupavé. Naučte se to podle videonávodu
Více než den staré pečivo obvykle ztratí svoji křupavost, ztvrdne či změkne a zkrátka už nechutná tak dobře jako čerstvé. Běhat denně pro čerstvé pečivo nemůže každý, a tak je dobré si osvojit trik, jak staršímu pečivu vrátit křupavost. Inspirujte se v dalším díle seriálu TOP nebo STOP.
Bílé či celozrnné pečivo, a to i to domácí, upečené v troubě či domácí pekárně, postupně ztrácí na kvalitě. Šéfkuchař Google nebo umělá inteligence vám poradí hned několik tipů, jak navrátit domácímu či kupovanému pečivu křupavost. Ve videonávodu ze seriálu TOP nebo STOP zjistíte, který z triků skutečně funguje.
Jak vrátit pečivu křupavost
Nepotřebujete k tomu nic jiného než vodu a troubu. Pečivo pečeme 10 až 15 minut na 200 °C, ať už se rozhodnete vyzkoušet kteroukoli z níže uvedených možností.
- Pokud opečete suché pečivo, stane se z něj pečivo tvrdé jako kámen. Takové využijete leda tak na strouhanku. Ta se samozřejmě v kuchyni hodí, ale potýkat se s kamenným pečivem bychom se nechtěli. Tuto možnost hodnotíme jako STOP.
- V případě, že pečivo celé namočíte krátce do vody, očekávejte měkkost, ale ne křupavost. Namočené pečivo po upečení skutečně změkne, vlhkosti se bát nemusíte. Křupnutí ale po ukousnutí neuslyšíte. Nemůžeme hodnotit ani TOP, ani STOP, záleží na vašich preferencích.
- Nejlepšího výsledku podle nás dosáhnete, když pečivo vodou jen postříkáte. Stačí si navlhčit ruku a pečivo trochu pokropit, anebo použijte rozprašovač. Pečivo bude po upečení krásně křupavé, ani nepoznáte, že není úplně čerstvé. Tuto možnost hodnotíme nejlépe a udělujeme jí označení TOP.
Výše uvedený trik funguje i s chlebem, ale musí být v celku. Pokud byste máčeli nebo kropili nakrojený bochník, výsledek bude spíše rozpačitý. To si raději udělejte topinky.
Komentáře