Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sádlové koláčky: S našimi tipy budou hned hotové a svou chutí předčí ostatní cukroví
Zdroj: Toprecepty.cz

Jakkoliv podivně to může znít, základem těsta na sádlové koláčky je opravdu sádlo spolu s moukou a cukrem. Pokud toto cukroví neznáte, je na čase ho vyzkoušet. Nebojte se použití sádla, není v nich téměř znát.

Sádlové koláčky mají dlouhou historii, v posledních letech se však v domácnostech objevují méně a méně. Proto pro vás máme tipy k ulehčení jejich přípravy. Už tak snadné sádlovky připravíte jako lusknutím prstu a k tomu vás nadchnou svou chutí.

Praktické tipy k přípravě sádlovek

S našimi tipy bude příprava ještě snadnější a rychlejší:

  • Sádlo používejte to v kostce a předem ho nechte zteplat na pokojovou teplotu.
  • Lepí se vám těsto? Dejte ho na chvíli vychladit do lednice. 
  • Pokud se vám sádlové koláčky při pečení „rozjely“, dali jste do těsta více sádla, než bylo uvedeno v receptu nebo jste měli troubu vyhřátou na vyšší teplotu. Předejít rozjetí můžete i vtisknutím těsta do formiček, jako se to dělá u pracen.
  • Popraskané koláčky značí příliš dlouhé pečení.
  • Těsto je po upečení velmi křehké? Nechte ho před další manipulací vychladnout.
  • Marmeláda s ořechy nejsou jedinými možnostmi k plnění sádlového cukroví. Můžete plnit také povidly, ořechovými másly nebo čokoládou. Čokoládová náplň se dá ještě zpestřit ozdobným jedlým posypem či lentilkou do každého důlku naplněného čokoládou.
  • Plnění vám půjde lépe od ruky, pokud si vámi zvolenou náplň dáte do zdobicího sáčku.

Přestože se dává přednost moderním variantám cukroví a na to staré, léty ověřené se zapomíná, sádlové koláčky si zaslouží být na vánoční tabuli. Zkuste je upéct podle názorného videoreceptu:

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více