Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Práce s želatinou a jinými želírujícími přípravky mohou začátečníky odradit delším čekáním na ztuhnutí i složitější přípravou. Přitom želé vrstvu na moučník můžete udělat rychle a jednoduše z pudinku a vody.

Jednoduše uděláme želé z pudinkového prášku a ovocné šťávy, která v receptu nahradí mléko. Takový rosol zvládne i začátečník. Obvykle jím zaléváme ovoce rozložené na piškotovém korpusu. Ovoce pak vypadá jako schované pod sklem. Rosol ho chrání před osycháním.

Jak udělat želé z pudinku

Je to opravdu snadné, přesvědčte se. Na kulatý dortový korpus potřebujete 0,5 l ovocné šťávy (např. čerstvě odšťavené ovoce, džus, kompotová šťáva), 1 pudinkový prášek (nejlépe vanilkový), cukr podle chuti. Na větší plochu (plech) množství šťávy i pudinku zdvojnásobte.
  • Šťávu doslaďte podle chuti.
  • Rozmíchejte v ní pudinkový prášek.
  • Nalijte do hrnce a za stálého míchání přiveďte k varu. Míchat se musí, aby se v tekutině nevytvořily hrudky.
  • Povařte asi minutu a horké nalijte na připravený korpus.
  • Nechte ztuhnout a zchladnout při pokojové teplotě a můžete podávat.
Jako povzbuzení pro úplné začátečníky jsme vybrali videorecept na snadnou ovocnou tvarohovou buchtu.
 

 

Komentáře

Další tipy a triky