Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ovocná tvarohová buchta

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 30 min

70 min (40 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Nenáročné a šťavnaté moučníky, ty jsou bezkonkurenční. A přesně takové tyto řezy jsou. Jednoduché šlehané těsto, tvarohový krém, ovoce schované pod vrstvou želé, to je ideální víkendová snídaně. S láskou nám ji připravovali naše maminky a teď je své rodině můžete připravit i vy.

Přidat do oblíbených lvice16 Přečíst komentáře 38

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 183 kJ /
3 390 kcal
Bílkoviny95,86 g
Tuky152,25 g
Vláknina12,90 g
Cholesterol 80 mg
Sodík 602 mg
Sůl1,65 g
Sacharidy402,58 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z bílků vyšleháme pevný sníh. Krok 2: Žloutky vyšleháme do pěny s vanilkovým cukrem a krystalovým cukrem. Pak k našlehané žloutkové pěně střídavě vmícháváme po trochách mouku smíchanou s práškem do pečiva a olej s vodou. Nakonec do těsta opatrně a lehce zabalíme sníh. Krok 3: Těsto rovnoměrně rozetřeme na předem vymazaný a polohrubou moukou vysypaný plech, vložíme do předehřáté trouby a upečeme při 175-180 °C. Krok 4: Na náplň prošleháme tvaroh s vanilkovými cukry a cukrem dle chuti. Krok 5: Po upečení a vychladnutí potřeme povrch ochuceným tvarohem. Na tvaroh poklademe okapané ovoce (broskve, jahody, ananas, hrušky). Krok 6: Do kastrůlku připravíme 500 ml ovocné šťávy a uvaříme ji s 1 vanilkovým pudinkem. Hustý rosol nalijeme na buchtu a necháme vychladit v lednici.

TIP: Jak udělat domácí tvaroh

Zveřejněno 27. 8. 2009 12:29

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ovocná tvarohová buchta

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xv0n

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (38)

Geryyy: určitě ví,ale pokud píšete komentář z mobilu,tak bohužel se někdy objeví místo smailíku otazníky!!!!!!Jistě to není myšleno zle,podivovali jsme se tady nad tím před léty a pak se zjistilo,že z mobilu to je jinak.:-K

Lucie.K: Luci, víte na co se na konci věty používá otazník? :no:

Našla jsem si tento recept abych vyzkoušela něco nového. ???? Za mě mohu jedině doporučit ???? takovou mnamku jsem dlouho neměla a vyrovná se zakusku z cukrárny ???? za mě plný počet ????

Jana Netopilová 5. 2. 2015 12:46

Buchta skvělá, jen postup matoucí, proto si dovolím napsat úpravy a to především pro ty co s pečením teprve začínají.

Postup: utřít žloutky s cukrem, pak přilít vodu s olejem a pak teprve přisypávat mouku do které jsme už kypřící prášek vmýchali a na konec pomalu vmíchat ušlehaný bílek.

A pak můžete těsto nalít na plech vyložený pečícím papírem.

Peču v elektrické troubě na 170 stuňů asi 20 min

Výborný recept, děkuji za typ ;-)

Já jsem začátečník takže jsem v tom zezačátku plavala...Nemohla bys tam napsat třeba na kolik to pečeš nebo to napsat trochu srozumitelněji?Nemyslím to ve zlém,jen myslím na lidi co se to teprve třeba učí...:-8:-D

zítra narozky snažím se tomu porozumět,ale ty tvarohy jsou moc husté,to nejde rozetřít ...a prdopeč se dává do mouky ,pak se nerozpusí rovnoměrně a chybí mi postup = taže napřed jako vždy ne těsto,ale šlehat žloutky a do nich postupně zbytek nebo smíchat polotěsto a pak žloutky a pak bílky ? :-?

Super receptík:-K

Dobrý den,

kde mám sehnat ovocnou šťávu, když to dělám z čerstvých meruněk?? Děkuji:-K

Lussia: vodu se sirupem ;-)

enslavedka 8. 6. 2011 21:37
Ahoj,vejce do tvarohu se přidávalo ,protože tvaroh je pak takový jemnější.Moje babička ho takhle přidávala do tvarohu s ovocem,pravda je,že to pak bylo takové krémovější.Normálně se to s tím syrovým vejcem jí.Kdo se bojí,tak ho tam samozřejmě dávat nemusí a nic moc se nezmění.A jinak-buchta nemá chybu,naši kluci ji,s prominutím,sežrali málem i s plechem:-))

Koukám tady jsou i šikovní chlapi:-))Kde je tvaroh, nemůže to být špatné:-p

Dneska jsem upekl i já :-) Přidám fotky, pokud mohu :-)

upečeno a vynikající! :yes: Bod udělen ;-)

Právě jsem dopekla.Dávám bodík

Načíst další komentáře (15)

Podobné recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Zobrazit více

Zobrazit více

Tématické fráze:
tvarohová buchta, tvarohová buchta s ovocem, buchta s tvarohem a ovocem, ovocná buchta s tvarohem, buchta s ovocem, tvarohová buchta s ovocem na plech, tvarohová buchta recept, tvarohova buchta na plech, buchta s tvarohem, hrníčková buchta s tvarohem a ovocem, tvarohová buchta bez vajec, recept na tvarohovou buchtu, buchta z tvarohu, želatinová buchta s ovocem, tvarohová buchta s broskvemi, ovocná buchta s pudinkem, tvarohová buchta bez mouky, hrnečková buchta, tvarohova buchta s pudinkem, recept na ovocnou buchtu

Suroviny:
bílek, mouka polohrubá, prášek do pečiva, cukr vanilkový, cukr krystal, olej, voda, tuk, mouka polohrubá, tvaroh, cukr vanilkový, cukr moučkový, ovoce kompotované, pudink vanilkový, šťáva ovocná

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ovocná tvarohová buchta

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xv0n

Přidat fotografie receptu